„Vučice“ pobjedom nad Partizanom otvorile novu sezonu

0

Pretrpio je ženski košarkaški klub Budućnost određene promjene tokom ljeta. Dragana Domuzin i Lana Vukčević našle su nove angažmane, Ksenija Šćepanović će zbog povrede propustiti cijelu sezonu, umejsto Vladana Radovića na klupi je mladi Petar Stojanović. Međutim, ako se po jutru dan poznaje, promjene neće mnogo uticati na visoke ambicije Vučica.

Košarkašice iz glavnog grada Crne Gore pobijedile su Partizan u Beogradu rezultatom (78:61) na otvaranju nove sezone WABA lige.

Domaće igračice su samo nakon prve četvrtine imale prednost (25:21), da bi već u narednom kvartalu crnogorske šampionke preokrenule i stekle devet poena viška (40:31).

Da će Stojanović upisati prvu pobjedu u debiju u zvaničnom meču na klupi Budućnosti bilo je jasno već u 27. minutu, kada su gošće došle do prednost od 22 poena (54:32). Maksimalnih plus 25, Podgoričanke su imale u finišu utakmice (73:48).

Vučice je predvodila Zorana Radonjić sa 18 poena. Jovana Savković ubacila je 14, dok je Amerikanka Tija Singlton meč završila sa 10 poena. Marija Baošić je postigla osam, Anastasija Drobnjak sedam, a Maja Bigović i Ketrin Brigs po šest poena. Na semafor su se upisale još Jelena Bulajić sa tri, te Milena BigovićJanja Dragišić i Nikolina Ilić sa po dva poena.

U beogradskom sastavu najbolja je bila Džaklin Karmen sa 19 poena. Dvocifrene su bile još Marina Davinić i Sara Opačić sa po 10 poena.

Budućnost Bemaks će u narednom kolu, 16. oktobra, ugostiti Trešnjevku.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.