„Kukalo bošnjaštvo ugašeno“: Ibrahimović o budućnosti „njegove“ Bosne razgovara sa velikim amidžom Kristijanom

0

Potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ervin Ibrahimović razgovarao je danas u Podgorici sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom.

– Sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju zajedničke spoljnopolitičke prioritete u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU, što, uz česte kontakte na visokom i najvišem nivou, značajno doprinosi jačanju sveukupne saradnje – saopšteno je iz Ibrahimovićevog resora.

Osvrnuvši se na ključne spoljno političke prioritete, Ibrahimović je, kako navode, „izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom, kao i činjenicom da je Crna Gora prepoznata kao predvodnica u procesu evropske integracije, te da rezultati u pregovorima mogu poslužiti kao podsticaj ostalim zemljama regiona“

– Ocijenio je napredak koji Bosna i Hercegovina bilježi na evropskom putu veoma važnim, istakavši da stabilnost, jasna evropska perspektiva i napredak u integracionom procesu jedne od država, doprinosi stabilnosti i daljem razvoju cijelog regiona. Sastanak je bio prilika i za razmjenu mišljenja o drugim aktuelnim regionalnim prilikama, sa posebnim akcentom na rastući trend odlaska mladih iz država Zapadnog Balkana, te neophodnost stvaranja uslova koji će omogućiti svima da svoje talente i vještine i razvijaju i valorizuju u svojim državama – zaključeno je u saopštenju.

Zaista je interesantno vidjeti lidera Bošnjačke stranke kako o odnosima sa njegovim Sarajevom razgovara, ne sa autentičnim predstavnicima vlasti u BiH, već sa osobom koja se otvoreno predstavlja kao kolonizator BiH. To dovoljno govori o samosvojnosti Bošnjaka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.