Dodik: Rezolucija o Srebrenici donijela više štete bosanskim muslimanima, nego bilo kome drugom

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da EU tretira BiH kao neozbiljan projekat i zato se stalno ispostavljaju novi uslovi i poručio da svima treba da bude jasno da nikakvog usklađivanja viznog režima sa EU neće biti.

– To je neodrživa priča. Bosanski muslimani pokušali su da prevare javnost i danima plasiraju laži o tome da Republika Srpska koči procese, jer je svima jasno da nikada neće pristati na to da se uvedu vize Turskoj, kao ni Saudijskoj Arabiji. Nemaju karakter, a ni hrabrost da to jasno kažu, nego moraju da pominju Srpsku. Mi nemamo problem da kažemo da su Rusija i Kina naši prijatelji, da naši odnosi i veze nikada nisu bili jači i bolji i da ćemo sačuvati naše prijateljstvo koje je zasnovano na uzajamnom poštovanju i povjerenju – istakao je Dodik upitan da prokomentariše novi uslov EU ispostavljen BiH o usklađivanje vizne politike sa politikom EU koja predviđa obavezno posjedovanje viza za državljane Turske, Kine, Rusije, Azerbejdžana, Omana, Katara, Kuvajta i Saudijske Arabije.

On je rekao da je ne tako davno EU pokazala na kojem mjestu je BiH za većinu evropskih zemalja, a prvu pravu potvrdu njihovog licemjerja BiH je dobila za vrijeme pandemije virusa korona, kada se svako bavio samo sobom, a politika zajedništva jednostavno je zamrla.

Istovremeno, dodao je on, Kina je prva ponudila svoju iskrenu pomoć, bez bilo kakvih uslovljavanja koja uvijek dolaze od zapada.

– Rusija i Kina su pokazale dosljednost u poštovanju međunarodnog prava i od njih nikada nismo mogli čuti nijednu suvišnu riječ ili bilo šta što izlazi iz okvira poštovanja Dejtonskog sporazuma, a da ne govorimo o bilo kakvom uslovljavanju i ultimatumima – naglasio je Dodik.

On je ukazao da je Republika Srpska dobro izvarana evropskom pričom kroz stalna obećanja muslimana da se zajedno ulazi u tu priču da bi ljudima bilo bolje, dok sve vrijeme u tajnosti rade protiv Srpske i srpskog naroda.

TEŠKO JE POBROJATI SVE PREVARE EU

Predsjednik Republike je naveo da je veoma teško pobrojati i sve prevare Evropske unije i njihove stalne korekcije i naknadnu pamet ispostavljajući neke nove uslove.

– Ako su željeli da nas još više udalje od sebe, to im dobro ide, jer nismo mi baš takve budale kakvim nas smatraju da odbijamo one koji nude iskrenu pomoć i trčimo u zagrljaj onima koji stalno pokušavaju da guraju svoj interes, ne obazirući se na interese našeg naroda. To je sve rezultat američkog uticaja, gdje se pokušava potpuno izbrisati identitet jednog naroda i isposlovati neke stvari kroz lažna obećanja – rekao je Dodik.

On je ponovio da Republika Srpska želi partnerstvo sa Evropom, ali ne pristaje na podaništvo i nikakav novac ništa ne može i neće učiniti da, kako je naglasio, zaboravimo naše prijatelje ili da se odreknemo svojih prava.

– Novi uslov koji su postavili dokaz je da je sve ovo prevara i da se s nekim sredstvima Republika Srpska malo pomalo pokuša uvući u unitarnu priču. O tome mogu samo da sanjaju. Godinama nam traže sve i svašta, stvari koje većina današnjih članica nikada ne bi mogla ispuniti. U cijeloj toj farsi sami su sebe demantovali više puta i pogazili svoje stavove – konstatovao je Dodik.

JEDINI USLOV KOJI JEDNA ZEMLjA TREBA DA ISPUNI JESTE DA JE SLOBODNA I SUVERENA, A BiH TO NIJE, ONA JE OKUPIRANA

On je poručio da jedini uslov koji jedna zemlja treba da ispuni da bi se približila EU jeste da je slobodna, samostalna i suverena, a BiH to nije, jer je okupirana.

– I sva ta priča o nekim sredstvima koja će biti uložena u BiH pokazuje kako se pokušava i dalje održati taj narativ. Kao prvo, Ustavni sud je pitanje BiH, a ne stranih sudija, a kao drugo BiH ne postoji bez Republike Srpske, pa tako neće biti nikakvog ukidanja veta – istakao je Dodik.

On je rekao da svako izdvajanje Srpske u smislu bilo kakve odgovornosti na evropskom putu je obična bošnjačka podvala, koja ide na ruku Evropljanima i Amerikancima, ali, kaže on, mora biti iskren, ide na ruku i Republici Srpskoj.

– Svaki put kad pišu o Republici Srpskoj, mi znamo da sa tom BiH nemamo ništa. Kako možete kažnjavati dio neke zemlje, a da ne kaznite drugi? To je moguće uraditi samo u zajednici dvije države koje su u svemu odvojene i to nam stranci stalno potvrđuju da i oni to znaju. Svi su svjesni realnosti dvije države u BiH – naglasio je Dodik.

REZOLUCIJA DONIJELA VIŠE ŠTETE BOSANSKIM MUSLIMANIMA NEGO BILO KOME DRUGOM

Na pitanje da prokomentariše to što se Parlamentarna skupština Savjeta Evrope pridružila „rezoluciji o Srebrenici“ koju je usvojila Generalna skupština UN, Dodik je rekao da su Saša Magazinović i Sabina Ćudić veoma aktivni u razvaljivanju BiH i to, svakako, treba pohvaliti.

On je konstatovao da je ta rezolucija donijela više štete bosanskim muslimanima, nego bilo kome drugom.

– Ponizili su žrtve, a i pokrenuli neke aktivnosti u kojima nikad veći broj zemalja nije dobio priliku da čuje stvarnu istinu o događajima u BiH. I šta se pokušava ovdje napraviti!? Rezolucija o Srebrenici koja se pokušala podvaliti cijelom svijetu u trenutku kada je trebalo da se donese jedan dokument u kome bi pokazali da su korektni prema muslimanima, zbog dešavanja u Gazi, dovela je u pitanje kredibilitet Generalne skupštine UN. To što se donose neki tekstovi u kojem se promovišu antisrpski narativi i zagovara neka zajednička istorija je pokazatelj da ta zajednička istorija ne postoji, kao i da nije bilo genocida. Zamislite da vi morate nekim dokumentima i falsifikatima da pokušavate da nametnete laž. Sve što Bošnjaci rade i njihovi dekor Srbi i Hrvati samo poništava BiH – ukazao je Dodik.

On je naglasio da Bošnjaci godinama od BiH pokušavaju napraviti isključivo islamsku državu, što potvrđuje i nedavni skandal u Austriji kada bošnjački kadet nije hito da se rukuje sa ženom.

– Ministar /odbrane u Savjetu ministara Zukan/ Helez prvo je otišao kod reisa, pa se onda oglasio povodom ovog neviđenog skandala. Odluka da se to lice, ipak, angažuje u Oružanim snagama, iako se zna da ne može i da se nikada neće uklopiti u sistem rada Oružanih snaga, govori da Helez pokušava da pravi islamsku vojsku. Sutra isto tako može da se desi da odbije da posluša osobu koja mu je nadređena i da kaže da jedino Alah odlučuje – istakao je Dodik i upitao da li to treba da se desi da bi svijet vidio šta Bošnjaci ovdje rade?

Predsjednik Srpske je naveo da sve ovo vrijeme Bošnjaci zagovaraju neko naoružavanje i izmišljaju prijetnje, a očigledno je da su za BiH najveća prijetnja radikalne islamske strukture.

– Imami predlažu da svako dijete nauči da koristi oružje, reis poziva Bošnjake da se spreme da brane oružjem BiH, a onda neki kadet tako dođe i odbije da se rukuje sa prvom ženom ministarstva odbrane Austrije. Pitanje je šta je sve još mogao da uradi u skladu sa svojim vjerskim običajima. Skandal koji je priredio Helez pokazao je cijelom svijetu šta je BiH i gdje Bošnjaci pokušavaju da je vode – rekao je predsjednik Srpske.

(Srna)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.