Li Ming: Pruga Novi Sad – Subotica je zajednčko čudo i simbol čeličnog prijateljstva dvije zemlje

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da projekat izgradnje brze pruge od Novog Sada do Subotice ne bi bio realizovan u rekordnom roku da nije bilo ličnog zalaganja ambasadora Kine u Srbiji Li Minga, a ambasador je istakao da mu je drago što je zajedno sa predsjednikom i njegovim saradnicima, prisustvovao istorijskom trenutnku.

„Smatram da bez vođstva i vizije predsjednika Si Đinpinga i Aleksandra Vučića ovo ne bi bilo moguće. Ovaj projekat bih okarakterisao kao čudo, zajedničko čudo. Pruga će donijeti mnogo benefita stanovnicima Srbije, a svakako je postala simbol čeličnog prijateljstva naše dve države“, rekao je Li posle obilaska završnih radova na staničnoj zgradi u Subotici.

Vučić je izrazio zahvalnost Kini, i predsedniku Si Đinpingu.

„Uzdamo se u njihovu pomoć, podršku i znanje i u budućnosti. Čak i kada nam ukradu kablove koji nam uspore vozove, opet nam Kinezi pomognu da rješimo u najkraćem mogućem roku „, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je deonica pruge od Novog Sada do Subotice zavšena godinu dana prije roka i da su kineski radnici zajedno sa srpskim kompanijama uspjeli da završe taj veliki posao, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.