ZZZCG opredijelio još 500.000 evra za zapošljavanje lica sa invaliditetom

0

Upravni odbor Zavod za zapošljavanje Crne Gore odobrio je grant šemu, vrijednu 500.000 evra za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.

Kako je najavljeno, Zavod će sjutra objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

„Bespovratna sredstva će biti namijenjena pravnim i fizičkim licima koja doprinose unaprjeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 80 lica sa invaliditetom. Javni poziv trajaće mjesec dana, do 4. novembra do 15 sati“, saopšteno je nakon danas održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavao Aleksandar Šipčić.

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom biće objavljen u dnevnom listu „Pobjeda“, na zvaničnom veb sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada.

Takođe, Upravni odbor je donio odluku da korisnicima sredstava za realizaciju programa javnih radova započetih u 2024. godini odobri dodatna sredstva u iznosu od gotovo 90.000 evra, čime se povećava mjesečna finansijska podrška Zavoda po učesniku programa.

“Ova sredstva će omogućiti dodatnu podršku za 474 lica kod 158 korisnika, što uključuje različite programe socijalnih, humanitarnih i edukativnih sadržaja”, saopšteno je nakon sjednice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.