Đoković: Želim u Šangaju da osvojim 100. titulu

0

I vrapci znaju da je Novak Đoković oborio sve najvažnije rekorde u profesionalnom tenisu, ali jedan od onih iz drugog reda, ne najvažniji, ali prilično važan, još mu izmiče. Riječ je o ukupnom broju ATP titula koji odolijeva skoro pola vijeka. Postavio ga je Džimi Konors koji je osvojio 109 trofeja, drugi je Rodžer Federer sa 103, a treći Đoković sa 99.

Nole nikada nije rekao da mu je cilj obaranje Konorsovog rekorda, jer je vlasnik ona dva važnija – u broju trofeja na gren slemovima i mastersima – ali želi da zaokruži ovu cifru.

Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovdje osvojim stotu titulu u karijeri – istakao je na konferenciji za medije u Šangaju. – Uvijek sam imao mnogo uspjeha ovdje, kao i u Pekingu. Volim podršku navijača koju imam ovde, volim uslove

Nole nije bio na turnirima još od Ju-Es opena, mada je posle igrao u Dejvis kupu u Beogradu i na egzibiciji u Sofiji protiv Grigora Dimitrova.

Sada pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena, gemova, setova, kako bih dostigao željeni kvalitet. Nisam mnogo turnira igrao u poslednje vrijeme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspjeha ovdje.

Jedno od pitanja se odnosilo na brzinu terena, jer je šangajski masters dugo važio kao najbrži, ali se to promijenilo poslednjih godina.

Teren je i dalje prilično brz – odgovorio je na četvorostruki šampion koji ovde nije igrao još od 2019: – Baš smo juče pričali kako je jedno vrijeme tendencija bila da se igrališta usporavaju a sada je ponovo da se ubrzavaju. Ju-Es open je bio mnogo brži nego prethodnih godina. To mi je i razumljivo jer je tamo mnogo mečeva, igraju se u pet setova i ponekad to iskomplikuje dnevni program koji se mnogo oduži. Meni to ne smeta, mada više volim kada se to radi postepeno nego naglo kao u Njujorku.

Nole se okrenuo i na poslednje uspjehe kineskog tenisa. Junčeng Šang je u Čengduu prije desetak dana osvojio prvu titulu, Džidžen Džang je u prvih 50, Ćinven Dženg je pobijedila na Olimpijadi…

Primijetio sam – rekao je Đoković. – Baš sinoć sam trenirao sa Džangom, mislim da je on probio led, da je najuspješniji kineski teniser. Penje se uz svjetsku listu i pomaže ostalima na shvate da i oni mogu isto. Ženski tenis je u Kini uvijek imao mnogo uspjeha, Na LI je osvojila dvije gren slem titule. Sada je Ćinven olimpijska šampionka i u prvih 10 na svijetu – dodao je Đoković.

Nole je kao četvrti nosilac slobodan na startu šangajskog mastersa. Rival u drugom kolu će biti pobjednik duela Kineza Bua i Amerikanca Mikelesena. Đoković je u polovini sa Aleksandrom Zverevim i protiv njega bi mogao da igra u polufinalu.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.