Odigrao samo dva meča za Partizan: Vašington ostaje u Šarlotu

0

Šarlot Hornetsi su zvanično predstavili američkog beka Duejna Vašingtona kao svog novog igrača. Košarkaš koji je sezonu počeo u beogradskom Partizanu, otputovao je u SAD i dobio mjesto u organizaciji iz Sjeverne Karoline.

Vašington je bio jedan od igrača uključenih u kompleksan trejd kojim je Karl-Entoni Tauns prešao u Njujork Nikse, a u Partizanu su se nadali da će ga Hornetsi, čim ga angažuju, otpustiti.

Ipak, to se zasad nije dogodilo. „Stršljenovi“ otpuštaju bekove Markusa Gereta i Kejleba Mekonela, a potpisuju ugovore sa Vašingtonom, ali i Dakvonom Džefrisom i Čarlijem Braunom

Predsjednik košarkaških operacija Šarlot Hornetsa Džef Piterson objavio je danas da je klub angažovao trojicu pikova druge runde. Oni dolaze u zamjenu za Džejmsa Nadžija u sklopu razmjene tri tima u kojoj učestvuju i Niksi i Timbervulvsi. Hornetsi su tako postali prvi NBA tim koji je iskoristio tzv. ‘Room Exception’, novo pravilo koje je 2023. godine dodato u ‘Kolektivni ugovor igrača i vlasnika NBA timova’“, stoji u saopštenju za medije Šarlot Hornetsa.

Po svemu sudeći, 24-godišnji Vašington je završio boravak u Partizanu posle samo dvije odigrane utakmice, a zanimljivo je da mu se tokom boravka u Beogradu rodilo i dijete. Klub bi trebalo da inkasira obeštećenje od ove transakcije.

Partizan se ranije u srijedu oglasio saopštenjem u kojem je ovakav scenario mogao da se nasluti.

Vašington je došao u Humsku između dve sezone. Projektovan je kao važan šraf u kompletno novoj ekipi Partizan. Predstavio se u solidnom izdanju na premijeri u ABA ligi protiv Borca. U NBA je bio član Indijana Pejsersa i Finiks Sansa.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.