Kreće Evroliga: Šampion u Berlinu, Partizan u Vitoriji

0

Utakmicom između Albe i Panatinaikosa, večeras počinje nova sezona Evrolige košarkaša.

Titulu prvaka brane „zeleni“, koji su i tokom ljeta bili aktivni.

Zadžali su sve igrače iz prošle sezone, a doveli su Lorenca Brauna iz Makabija i dva igrača iz NBA lige – Čedija Osmana i Omera Jurtsevena.

I ostali timovi bili su aktivni tokom ljeta, posebno se to može reći za Olimpijakos.

Ostao je bez Azeje Kenana, koji je pojačao Crvenu zvezdu, ali je vratio Sašu Vezenkova i doveo Tajlera Dorsija, sjajnog Amerikanca sa grčkim pasošem.

Real je ostao bez Geršona Jabuselea, koji se vratio u NBA ligu, ali je angažovao Osmana Garubu i Serža Ibaku.

Ostali su Serhio Ljulj, Fakundo Kampaco, Valter Tavarez, Džanan Musa, Mario Hezonja...

Pojačali su se i ostali timovi, a stručnjaci predviđaju da samo Asvel Alba nemaju šansi da se uključe u trku za plej-of i plej-in, dok ostalih 16 timova konkurišu za te pozicije.

Među njima su i Crvena zvezda i Partizan. Zvezda je dovela Kenana, vratila Ognjena Dobrića Nikolu Kalinića, čime je napravila respektabilan tima.

Sa druge strane, klub iz Humske je poslije sezone bez trofeja promijenio čitav tima.

Ostao je samo Balša Koprivica, a stiglo je 15 novih igrača.

„Crno-beli“ će na premijer gostovati Baskoniji u Vitoriji bez Amerikanca Duvejna Vašingtona, koji je dobio dozvolu da ode kući, gdje će biti dio velikog trejda između Filadelfije, Njujorka i Šarlota.

Crvena zvezda u petak gostuje Parizu, koji je prošle sezone superiorno osvojio Evrokup i izvadio vizu za elitno takmičenje.

Sa velikim ambicijama ulazimo u prvu evroligašku utakmicu. Imali smo te neke pripremne mečeve sa timovima koji su evroligaši. Ono što bih ja volio da vidim na toj utakmici jeste da nastavimo da igramo sa istim načinom na koji smo to do sad radili. Sa istom željom i sa energijom koju smo imali u svim utakmicama koje smo do sad odigrali. Mislim da je to najbitnije od svega. Pričati o terenu, tamo je uvijek nezgodno. Baskonija bez obzira što je promijenila tim i trenera, ima isti način igre. Ono što je specifično za Pabla Lasa je dosta tranzicije, dosta individualnih rešenja, izolacije, igre jedan na jedan, ofanzivni skok i naravno igrač koji je itekako bitan, to je Hauard koji je sposoban da šutira i preko 15 puta za tri poena. To smo sve već prošli, odradili i vidjećemo kako će sve da izgleda u ovom meču – poručio je Željko Obradović, trener Partizana.

Amerikanac Brendon Dejvis raduje se start Evrolige i vjeruje da će on i saigrači biti spremni za duel sa Baskijcima.

Veoma smo uzbuđeni što Evroliga počinje. Baskonija je sjajan tim, veoma nadaren i ofanzivno talentovan. Dakle, moramo biti sigurni da smo i mi ofanzivno jaki. Igrao sam protiv njih dosta puta u ACB ligi i Evroligi, tako da mislim da ćemo biti spremni – naglasio je Dejvis, zamjenik kapitena Partizana.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SATNICA

Četvrtak

18.45: Alba – Panatinaikos

19.00: Žalgiris – Barselona

19.00: Monako – Emporio Armani

20.30: Baskonija – Partizan

20.45: Bajern – Real Madrid

21.00: Makabi – Asvel

Petak

19.30: Fenerbahče – Olimpijakos

21.00: Virtus – Anadolu Efes

21.00: Pariz – Crvena zvezda

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.