Koalicija ZBPG uputila Milatovićevoj listi poziv za formiranje vlasti u Podgorici

0

Koalicija „Za budućnost Podgorice“ uputila je poziv listi „Za bolju Podgoricu“ koju je na lokalnim izborima predvodio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, a na čijem čelu se nalazio funkcioner GP URA Luka Rakčević, i koaliciji PES-Demokrate, da fomiraju novu vlast u glavnom gradu Crne Gore.

Nosilac liste Pokreta „Evropa sad“ i Demokrata Saša Mujović odgovorio je da je spreman za pregovore, dok je sa druge strane Rakčević zasada „opravdano odsutan“. Ove tri liste ili koalicije bi, u slučaju postizanja dogovora, imale većinu od 33 odbornička mandata. No, pitanje je da li će uopšte i doći do dogovora kada je tokom kampanje izrečeno mnogo teških riječi pri čemu je Mujović u samom finišu predizborne trke izjavio kako ne bi pristao na postizbornu koaliciju sa „urašima“.

Milo vuče konce iz sijenke

Komentarišući snimak proslavljanja rezultata nakon izbora u Podgorici, na kojem se pojavljuje bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, Knežević je kazao da „DPS dlaku mijenja, ali Mila nikad“.

– To je samo znak da Đukanović iz sijenke vuče konce. Gužva je uvijek oko Đukanovića, nikad oko Danijela Živkovića. A jako je interesantno da neprikosnoveni lider DPS-a proslavlja navodnu pobjedu uz klasični srpski narodnjak – rekao je Knežević.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević poručio je da njegova lista vidi Milatovića i njegove saborce kao buduće koalicione partnere.

– Ako Milatović hoće sa DPS, neka mu je srećno, a mi ćemo adekvatno reagovati na to. Neću otkrivati koji će to biti mehanizmi. Poručujem da Milatović ne smije da zaboravi odakle je došao. On je izrastao iz 30. avgusta i nastao je iz antiDPS tekovina. To jeste njegovo legitimno pravo, ali nije moralno – saopštio je Knežević, tvrdeći da je koaliciju Milatović-URA sastavljao jedan od rukovodilaca podgoričkog koncerna „Vijesti“ – Željko Ivanović. – On je bio ideolog razbijanja vlasti u Podgorici. Ako za gradonačelnika već predlažu Luku Rakčevića, poštenije je onda da Ivanović bude gradonačelnik.

Široke ruke

Vlada Crne Gore će Atlantskom savezu dati 50.000 evra u realizaciji Foruma 2SB. Vlada je prihvatila tekst ugovora o poslovnoj saradnji, prema kojem će Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo odbrane uplatiti Atlantskom savezu o 25.000 evra u te svrhe.

U međuvremenu Izborna komisija Podgorice podnijela je krivičnu prijavu zbog nestanka izvoda iz biračkog spisak sa biračkog mjjesta 27 u Doljanima, u kojem je upisano 950 birača. Lista „Pokret naprijed“ zatražila je uvid u birački materijal i ponovo brojanje glasova sa pojedinih biračkih mjesta, među kojima i ovog. Ovoj listi nedostaje 230 glasova da pređu cenzus i uđu u Skupštinu Podgorice.

Od 145.724 upisana birača na izborima 29. septembra glasalo je 82.282 birača, a 1.106 glasačkih listića je proglašeno nevažećim. Lista DPS dobila je 24.310 glasova, PES i Demokrate -17.672, a Za budućnost Podgorice 16.362.

(Novosti.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.