Predsjednik Višeg suda obišao Istražni zatvor

0

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Zoran Radović obišao je Istražni zatvor u Podgorici, kojom prilikom je obišao više pritvorskih soba i informisao se kako se pritvorenici hrane, kako im se obezbjeđuju druge potrebe i kako se sa njima postupa.

– Tom prilikom nije bilo primjedbi na postupanje službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao ni na kvalitet ishrane, s tim što je iznijeto više primjedbi na rad zdravstvene službe u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Prilikom posjete, predsjednik suda se sastao sa direktorom UIKS-a Darkom Vukčevićem i načelnikom Istražnog zatvora Vladimirom Šćepanovićem, kojom prilikom su razgovarali o problemima koji opterećuju rad te ustanove, posebno o nedovoljnosti prostora u Istražnom zatvoru, i njegovoj prenatrpanosti velikim brojem pritvorenika, o čemu je predsjednik suda već obavijestio Ministra pravde u Vladi Crne Gore- navedeno je saopštenjem.

Direktor UIKS-a je informisao predsjednika suda o izgradnji bolnice u krugu te ustanove, čiji će završetak znatno doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite lica na izdržavanju kazne zatvora i pritvorenih lica.

O obilasku Istražnog zatvora, predjsednik suda će sačiniti izvještaj, koji će podnijeti VD predsjedniku Vrhovnog suda i dostaviti Ministrastvu nadležnom za poslove pravosuđa, kao i Zaštitniku ljudskih prava i sloboda.

– Predsjednik Višeg suda će i ubuduće oblilaziti pritvorena lica, najmanje dva puta godišnje, kako to propisuje odredba čl.185 st.2 ZKP-a- navode iz Višeg suda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.