Doktor se izjasnio krivim za smrt Metjua Perija

0

Jedan od dvojice kalifornijskih doktora koji su među pet osoba optuženih za smrt zvijezde serije „Prijatelji“ Metjua Perija od predoziranja izjasnio se krivim po optužbi za ilegalnu distribuciju ketamina. Doktoru Marku Čavezu prijeti kazna od 10 godina zatvora, ako bude osuđen.

Drugi doktor koji je optužen u ovom slučaju, Salvador Plasensija, izjasnio se da nije kriv, kao i Džezvin Sanga, za koga su tužoci utvrdili da je bila dilerka poznata kao „kraljica ketamina“. Njima dvoma je zakazano suđenje u martu.

Perijev lični asistent, Kenet Ivamasa, koji je priznao da je ubrizgao drogu Periju i posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sange, već su se izjasnili krivim.

Tužioci su saopštile da je Plasensija kupio ketamin od Čaveza, a u porukama Čavezu o iznosu koji će tražiti od Perija za drogu napisao je: „Pitam se koliko će ovaj moron platiti“.

Prema sudskim spisima, Plasensija je davao ketamin Periju i obezbijedio doze koje je ubrizgavao asistent.

Peri je umro u 54. godini u oktobru 2023. od ketamina i drugih faktora zbog kojih je izgubio svijest i udavio se u hidromasažnoj kadi, prema izvještaju autopsije iz decembra 2023. Glumac je javno govorio godinama o zloupotrebi droga čak i dok je glumio Čendlera Binga u hit televizijskom sitkomu „Prijatelji“.

Met Bininger, Čavezov advokat, rekao je novinarima u avgustu da njegov klijent čini sve što je u njegovoj moći da sarađuje, da pomogne u ovoj situaciji.

„Jako se kaje“, rekao je Bininger.

Advokat je dodao da Čavezovo žaljenje nije zboh toga što je Peri bio slavna ličnost, već jer je umro neko ko je pokušavao da se liječi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.