Četvrti ŠkArtov market u Tivtu

0

Nevladino udruženje ŠkArt iz Tivta najavila je održavanje četvrtog umjetničkog marketa, tradicionalnog događaja koji okuplja umjetnike i kreativce iz zemlje i regiona.

Market će se održati u subotu, 5. oktobra, na gradskom šetalištu Pine (gumno) u Tivtu, i predstavlja sjajnu priliku za promociju crnogorskih i regionalnih autora, ali neposredno upoznavanje ljubitelja umjetnosti sa stvaraocima i njihovim radom.

„Ovaj jedinstveni događaj služi kao platforma za lokalne i regionalne umjetnike različitih disciplina da plasiraju svoje proizvode na tržište i budu prepoznati u domenu kreativnih industrija. Posjetioci će imati priliku da kupe originalna umjetnička djela po pristupačnim cijenama, a sav prihod od zarade ide isključivo autorima“, saopštili su NU ŠkArt, pa nastavili:

„Izlagači na ovogodišnjem izdanju ŠkArt marketa su: Atelje Propuh (grafika na ručno izrađenom papiru), Cegeri bags, Anin šifonjer (vintidž odjeća), Treća ruka (grafika), FABRIKA coffee, Merima cosmetics (prirodna i ručno rađena kozmetika), Creative studio o2 (rukotvorine i umjetnine), SELFI magazin (feministički magazin o savremenoj umjetnosti), Retro nacija (vintidž odjeća) i Astro putokaz. Događaj će muzički zaokružiti FM Mirda čija će impresivna kolekcija gramofonskih ploča takođe biti dostupna za prodaju“, naveli su iz NU ŠkArt.

Događaj je podržan od strane Turističke organizacije Tivat kroz javni poziv za dodjelu sredstava za pokrivanje dijela troškova organizacije manifestacija, te Morskog dobra i Quantum elektronike.

„Pozivamo sve zainteresovane da posjete market i podrže umjetničku zajednicu. Ulaz je besplatan a trajanje događaja je od 16 do 20 časova“, zaključili su iz NU ŠkArt.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.