Dukaj učestvovao na Konferenciji o inovativnom upravljanju ljudskim resursima za javnu upravu budućnosti

0

Ministar javne uprave Maraš Dukaj učestvovao je na Konferenciji o inovativnom upravljanju ljudskim resursima za javnu upravu budućnosti: strateško liderstvo, planiranje ljudskih resursa i buduće kompetencije za održivi razvoj javnog sektora u organizaciji  Ministarstvo javne uprave Republike Slovenije i Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA), u Ljubljani.

„Reforma javne uprave je kompleksna i sveobuhvatna, pa zahtijeva sistematičnost i kompetentnost.U tom smislu,  primjeri dobre prakse su, dragocjeni u daljem djelovanju ka optimizaciji i efikasnosti javne uprave“, rekao je ministar Dukaj.

U fokusu Konferencije  je upravljanje u javnom sektoru i ključna uloga koju inovativne strategije upravljanja ljudskim resursima igraju u oblikovanju buducnosti javnih administracija.

Na marginama Konferencije ministar Dukaj se sastao sa ministrom javne uprave Republike Slovenije, Francom Propsom, kao i sa ministrom javne uprave Sjeverne Makedonije, Goranom Minčevim.

Ljubljana, GH Union.
Odprtje konference z naslovom Inovativni HRM za javno upravo prihodnosti: stratesko vodenje, nacrtovanje delovne sile in prihodnje kompetence za trajnostni razvoj javnega sektorja, ki jo organizira ministrstvo za javno upravo skupaj z Regionalno solo za javno upravo drzav Zahodnega Balkana.
Udelezence je uvodoma nagovorila vodja predstavnistva Evropske komisije v Sloveniji Jerneja Jug Jerse.

Ovaj skup je ujedno bio odlična prilika za susrete sa resornim ministrima Zapadnog Balkana i razmjenu iskustava u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na upravljanje ljudskim resursima javne uprave, kroz razmjenu znanja i iskustava u cilju jačanja administrativnih kapaciteta, unapređenje efikasnosti državnih institucija i modernizaciju uprave.

Učesnici Konferencije imali su priliku da sumiraju nova znanja i alate korisne za stvaranje agilne, kompetentne javne uprave, spremne da odgovori rastucim društvenim potrebama i promoviše održivi razvoj.

U kontekstu Konferencije, višegodišnja saradnja Ministarstva javne uprave i ReSPA-e je evidentna kako kroz doprinos profesionalnom razvoju državnih službenika, tako i u kontekstu podsticanja razmjene iskustava i najboljih praksi zemalja Zapadnog Balkana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.