Osumnjičena za protivpravno zauzimanje zemljišta u zoni Morskog dobra, podnijeta krivična prijava

0

Barska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu podnijela krivičnu prijavu protiv J.D.(44) iz Bara, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta u sticaju sa krivičnim djelom građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Ona je kako se sumnja, u mjestu Utjeha, opština Bar, protivpravno zauzela dio nepokretnosti u zoni Morskog dobra Crne Gore, upisane na državu Crnu Goru kao nosioca prava svojine i Vladu Crne Gore kao nosioca prava raspolaganja, i u svojstvu nosioca prava upravljanja preduzeće AD ,,Crnagoraput“, i na tom dijelu nepokretnosti bez prijave građenja i dokumentacije započela gradnju objekta”, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, J.D. je zauzimanjem dijela nepokretnosti koja je dio morskog dobra, pričinila materijalnu štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 9.000 eura.

“A istovremeno građenjem objekta bez prijave i dokumentacije za građenje izbjegla plaćanje poreza i drugih dažbina propisanih Zakonom u slučaju građenja objekta, pričinila materijalnu štetu Budžetu Crne Gore i Opštini Bar u iznosu od 2.160 eura, što predstavlja ukupnu materijalnu štetu u iznosu od preko 11.000 eura”, zaključuju iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.