Kadić: Naš pravni tim će sastaviti prigovore i poslati ih Izbornoj komisiji u zakonskom roku

0
Naš pravni tim će sastaviti prigovore i poslati ih Izbornoj komisiji u zakonskom roku, a na njoj je da vidi da li su ti prigovori i nepravilnosti koje smo pronašli dovoljni da se glasanje na tim biračkim mjestima ponovi, rekao je Kadić.

Od 15-ak biračkih mjesta koja smo kontrolisali na tri, četiri birališta smo pronašli da su naši glasovi svrstani u nevažeće, a potpuno su bili ispravni, saopštio je Vuk Kadić, nosilac liste Pokreta Naprijed. Sve ove nepravilnosti, kako je naveo Kadić, biće unijeto u zapisnik. Kadić navodi da im nedostaje nešto više od 200 glasova kako bi osvojili mandat i ušli u Skupštinu Glavnog grada.

–Da smo pregledali sva biračka mjesta našli bi vjerovatno još veći broj glasova. Radi se o malim brojevima, a mi imamo obavezu prema svakom našem glasaču koji nas podržao da izbrojimo svaki glas – rekao je Kadić.

Kadić navodi da su tražili kontrolu preko 30 biračkih mjesta. Dodaje da prebrojavanje glasova nastavljaju i danas jer zakonski rok za to ističe u četvrtak u 1 sat. Među kontrolisanim biračkim mjestima je i biralište u Doljanima iz kojeg je nestao zapisnik.

– Mi nismo imali svog opunomoćenika u Izbornoj komisiji, a u komisiji su tu noć svi znali da nije stigao kompletan materijal sa tog biračkog mjesta – naveo je Vuk Kadić.

On dodaje da će sve nepravilnosti objediniti u prigovore koje će dostaviti IKGG.

–Naš pravni tim će sastaviti prigovore i poslati ih Izbornoj komisiji u zakonskom roku, a na njoj je da vidi da li su ti prigovori i nepravilnosti koje smo pronašli dovoljni da se glasanje na tim biračkim mjestima ponovi. To više nije u našoj nadležnosti, već u nadležnosti Izborne komisije – naveo je Kadić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.