Brđanin: Nove tehnologije igraju ključnu ulogu u suočavanju sa bezbjednosnim prijetnjama

0

Nove tehnologije igraju ključnu ulogu u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i unapređenju policijskih vještina, kazao je direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin.

Brđanin i vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac učestvuju na Konferenciji Evropskog ogranka Asocijacije FBI Nacionalne akademije (FBINAA), koja se ove godine održava u Oslu u Norveškoj.

Tema ovogodišnje konferencije je „Tehnološki horizont policije“, uz poseban akcenat na korištenje novih tehnologija u modernom policijskom radu.

U saopštenju za medije navodi se da učešće delegacije Uprave policije naglašava posvećenost crnogorske policije u praćenju globalnih tehnoloških trendova i primjeni inovacija u svakodnevnim operacijama.

“Nove tehnologije igraju ključnu ulogu u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i unapređenju policijskih vještina”, kazao je Brđanin.

Iz Uprave policije kazali su da su FBINAA konferencije međunarodno priznate kao ključna okupljanja za profesionalce iz oblasti bezbjednosti, pružajući priliku za razmjenu iskustava, usvajanje novih znanja i jačanje policijske saradnje.

“Konferencija je potvrdila važnost primjene vještačke inteligencije i digitalnih alata u policijskoj profesiji, kao i značaj međunarodne saradnje u jačanju globalne bezbjednosti”, naveli su iz UP.

Dodaje se da program konferencije obuhvata niz diskusija o najnovijim tehnologijama i izazovima sa kojima se policijske službe suočavaju u svakodnevnom radu.

Naglasak je, kažu, stavljen na sajber kriminal, upotrebu dronova u policijskim operacijama, te izazove digitalne transformacije.

“Osim stručnog dijela, događaj pruža i priliku za umrežavanje i jačanje saradnje među policijskim službenicima iz cijelog svijeta, čineći ga jednim od najvažnijih okupljanja iz oblasti bezbjednosti”, naveli su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.