Dačić: Hvala Meksiku što ne priznaje tzv.Kosovo, gradimo još čvršće odnose

0
Ootpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je prisustvovao inauguraciji nove predsjednice Meksika Klaudije Šejnbaum Pardo, zahvalio je toj zemlji na principijelnom stavu po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suverenitetula Srbije.
„Meksiko nije priznao nezavisnost Kosova. U tom smislu građenje dobrih odnosa sa Meksikom je od našeg vitalnog i nacionalnog interesa- rekao je Dačić koji je inauguraciji nove meksičke predsjednice prisustvovao kao izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čije joj je pozdrave prenio“.

– Meksiko je ogromna zemlja, lider Latinske Amerike i za nas bi bio od velikog značaja dalji razvoj naših bilateralnih odnosa- istakao je Dačić, piše  Kosovo online.

Naveo je da je inaguracija predsjednice Pardo bila izvanredna prilika da se svi uvjere koliko je značajno i veliko dugogodišnje prijateljstvo Meksika i Srbije, koje datira od prije više od 100 godina.

Dodao je da je počastvovan što je bio na inauguraciji, kojoj su prisustvovali mnogi predsjednici i premijeri najznačajnijih država.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.