Crnogorski treneri uspješni u Evrokupu

0

Odlično je Dejan Radonjić krenuo u novu sezonu u Evrokupu. Nakon što je Bahčešehiru u prvom koluna gostovanju Vulfsima donio prvu pobjedu u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, crnogorski trener je predvodio svoj tim sa klupe do ubjedljive pobjede u malom derbiju Istanbula. Bahčešehir je deklasirao Bešiktaš sa 87:66.

Podatak da je tim koji je u prvom kolu pobijedio Budućnost poslednji put vodio u šestom minutu, poslije pogotka bivšeg crnogorskog reprezentativca i člana Mornara, Dereka Nidama (14:12), dovoljno govorio o dešavanjima na parketu “Sinan Erdem” dvorane.

Ekipa Dušana Alimpijevića je na startu druge četvrtine uspjela da izjednači na 23:23, nakon čega je sve proteklo u dominaciji finaliste prošlosezonskog FIBA Evropa kupa.

Već do poluvremena je klub bivšeg trenera Budućnosti i crnogorske reprezentacije imao 15 poena viška, a ako je u drugom poluvremenu i bilo dileme, riješena je na pet minuta i 42 sekundi prije kraja meča, kada je za plus 27 pogodio Mateuš Ponitka (81:54).

Najefikasniji kod Bahčešehira je bio dojučerašnji član Bešiktaša, naš centar Marko Simonović sa 14 poena. Poen manje postigao je Šehmus Hazer, dok su po 12 poena ubacili Tajler KavanoTail Odijase i prošlosezonsko pojačanja Partizana i Džejlin Smit.

Kod Bešiktaša je najefikasniji bio Konor Morgan sa 15 poena. Dvocifreni su bili još Kelan Martin sa 12 i Emanuel Teri sa 12 poena.

Ne ide Cedeviti Olimpiji u ABA ligi, otvorili su Slovenci regionalno takmičenje sa dva poraza, ali kada se prestroje na Evrokup, kao da postanu potpuno druga ekipa. Tim crnogorskog trenera Zvezdana Mitrovića ima maksimalan učinak u prva dva kola B grupe, a nakon pobjede na gostovanju Klužu u prvom kolu, Zmajevi su večeras u Stožicama savladali Veneciju sa 87:82.

U utakmici punoj preokreta u prve tri četvrtine, Jaka Blažič i drugovi su u poslednjem kvartalu uspjeli da odigraju bolje i odbiju sve nalete Italijana.

Ključni čovjek u pobjedi slovenačkog prvaka bio je upravo prekaljeni as. Blažič je prvo na otvaranju odlučujećeg perioda dao vještačko disanje svom timu trojkom (72:66), da bi na dva minuta i 26 sekundi do kraja utakmice pogodio uz faul za 78:73.

Interesantno da Cedevita Olimpija pod vođstvom Zvezdana Mitrovića, već sada, poslije dva kola, ima više pobjede nago što je imala tokom cijele prošle sezone u Evrokupu, kada je imala odnos pobjeda i poraza 1-17.

Blažič i Devin Robinson upisali su po 17 poena, Aleksej Nikolić 12 za pobjednike.

Veneciji nisu pomogla ni petorica košarkaša sa dvocifrenim brojem poena. Predvodio ih je Tajler Enis sa 23, Čimanga Kamanbele Kajl Vilčer ubacili su po 14, Amir Sims 11, a Davide Moreti 10 poena.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR

A grupa

Bahčešehir – Bešiktaš 87:66

Ulm – Huventud 87:83

Hapoel Tel Aviv – Vulfs 89:84

Srijeda

19.00h Budućnost – Gran Kanarija

20.00h Trento – Trefl Sopot

http://

Standings provided by Sofascore

B grupa

Lijetkabelis – Hapoel Jerusalim 74:94

Cedevita Olimpija – Venecija 87:82

Srijeda

19.00h Aris – Turk Telekom

19.30h Burg – Kluž

20.30h Valensija – Hamburg

http://

Standings provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.