Mijović: Sve što nas je krasilo protiv Spartaka nismo pokazali

0

Košarkaši SC Derbija na gostovanju Ciboni u 2. kolu ABA lige nisu ličili na tim koji je na startu nove sezone savladao Spartak u Podgorici. Potencirao je to šef stručnog štaba Studenata Petar Mijović nakon poraza u Zagrebu rezultatom 69:75.

Loša utakmica, nepovezana igra, sa mnogo izubljenih lopti. Sve ono što nas je kroz pripremni period i prvi meč u sezoni sa Spartakom krasilo – timski rad, agresivnost, visok intezitet, večeras je izostalo. Nismo pratili dogovor i plan igre u napadu, već smo sa dosta individualnih rješenja pokušali da završimo akcije, što je Cibona uspjela da kazni. Kada protiv Cibone u Zagrebu imate 18 izgubljenih lopti nemate čemu da se nadate. Upravo to i loš procenat šuta za tri poena bili su ključni“, rekao je Mijović.

Strateg SC Derbija je apostrofirao tri igrača Cibone koji su pravili mnogo problema njegovim izabranicima.

Džok, Barber i Ročak su pogodili veliki broj važnih šuteva za tri poena. Sa druge strane, kada smo imali priključak nismo uspjeli da pogodimo otvorene šuteve i Cibona je zasluženo slavila i čestitam im na tome“.

Pohvalio je Mijović rivala.

Sve ekipe su na početku, pogotovo Cibonina i naša, koje su se gradile iznova, sa dosta novih igrača. To zahtijeva vrijeme i strpljenje. Mislim da Cibosi imaju ozbiljan kvalitet u Džoku, par dobrih stranaca, zatim Vukovića, Perasovića, Bundovića, Majcunića i Radovčića koji praktično petu sezona igraju zajedno. Ukoliko se sve “utegne” i ako se filozofija koju forsira Tomas ispoštuje, mogu da budu opasni“.

Meč sa nekadašnjim evropskim prvakom je pokazao da je pred nekadašnjim strategom Budućnosti naporan rad.

Podsjetiću da imamo izuzetno mladu ekipu i da su Erika Nil i Ivana Bogdanović jedini stranci. Sigurno će biti oscilacija, ali ćemo kroz naporan rad, pa čak i ovakve poraze da rastemo. Primarni cilj je opstanak, a sekundarni da mladima damo što više prostora“.

Hrvatske novinare je interesovalo Mijovićevo mišljenje o njihovom zemljaku, dvadesetogodišnjem Bogdanoviću.

Izuzetno sam zadovoljan, Ivan je jako kvalitetn igrač, bio je naša želja iako prošle sezone u Cedeviti Junior nije imao ekstremno veliku minutažu. Igrao je do sada samo ABA 2 ligu i za adaptaciju na viši nivo košarke će biti potrebno vrijeme. Ipa, ima količinu talenta koja zavređuje posebu pažnju“, zaključio je šef stručnog štaba SC Derbija, Petar Mijović.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR

Srijeda

Zadar – Igokea 76:79p.p.

Subota

Crvena zvezda – Mornar 91:72

Budućnost – Split 97:75

Nedjelja

Mega – FMP 83:80

Cedevita Olimpija – Dubai 84:86

Spartak – Partizan 80:89

Ponedjeljak

Borac Čačak – Krka 80:71

Utorak

Cibona – SC Derbi 69:75

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.