Ambasadorka Srbije u Bjelorusiji: Imamo veliki zajednički potencijal, nastavićemo da unapređujemo saradnju u svim oblastima

0

Postoji veliki potencijal za razvoj odnosa Srbije i Belorusije, istakla je danas ambasadorka Republike Srbije u Belorusiji Ilina Vukajlović prilikom uručivanja akreditivnog pisma predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku.

„Za četiri mjeseca koliko sam u Belorusiji, stigla sam da svojim očima vidim vašu zemlju, kako živite i radite. Bjelorusija ima jaka preduzeća, jaku industriju i veoma veliki naučni potencijal. Trudićemo se da radimo zajedno i da razvijamo naše odnose“, poručila je Vukajlović, prenosi bjeloruska agencija Belta.

Ambasadorka je dodala da je Srbija, baš kao što je to rekao i predsjednik Aleksandar Vučić, zemlja koja brzo ide napred i čija se ekonomija u prvom kvartalu ove godine najbrže razvijala u cijeloj Evropi.

„Naš zajednički potencijal je veoma veliki. Ove godine obilježavamo 30 godina bjelorusko-srpskih diplomatskih odnosa. Nastavićemo da unapređujemo našu saradnju u svim oblastima“.

Ilina Vukajlović je postavljena za novog ambasadora u Bjelorusiji ove godine. Sredinom prošlog mjeseca ona je istakla da Beograd cijeni prijateljske odnose sa Minskom, uz ocjenu da se zaista radi o bratskim odnosima, te da narod i predsjednik Srbije dobro pamte 1999. godinu kada je Aleksandar Lukašenko, uprkos bombardovanju, odlučio da posjeti srpsku prestonicu. U ime cijele Srbije, zahvalila je i na podršci teritorijalnom integritetu zemlje.

Beloruski mediji za nju pišu da je već uspjela da posjeti četiri oblasti Belorusije, uz komentar da ambasadorka „nastavlja da se aktivno upoznaje sa našom zemljom“.

 

(RT Balkan)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.