(FOTO) Protest u Beranama zbog rušenja pijace: Građani traže da se Lidlu koji treba na tom mjestu da bude izgrađen dodijeli nova lokacija

0

Mještani Berana izašli su danas na protest zbog rušenja pijace u toj opštini. Po planu, taj prostor bi trebao biti ustupljen njemačkom Lidlu za jedan od njihovih objekata.

Okupljeni demonstranti su našem portalu kazali da su tražili da svako kupi svoju parcelu međutim, nije dozvoljeno da se parcela izparceliše, gdje su objekti mještana, već je cijela stavljena na prodaju.

Mještani su našem portalu kazali da oni nisu protiv Lidla i da se ulaže u njihov grad, ali jesu protiv prodaje zemlje strancima prije nego se pitaju građani kako opštine tako i Crne Gore.

„Nismo protiv toga da se kod nas ulaže i da se kod nas radi nešto – ali kod nas se ne radi ništa, samo se priča, nas hoće da maknu i time nam ugroze egzistenciju. Nije nam obećana nova lokacija, rekli su da će tržnica biti kad bude“, kazala je jedna mještanka za Borbu.

Poruke koje su poslali je da bude poništena odluka za prodaju i da daju drugu lokaciju.

„Evo 30 godina smo tu. Ni Lidl nije nenormalan. Ne žele da traže probleme i da ih javnost mrzi. Oni ne žele da dođu nigdje gdje bi ljudi bili protiv njih, a mi bi bili protiv njih. Ako budu na drugoj lokaciji, mi ćemo da im aplaudiramo“, ispričao je mještanin za Borbu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.