Mijović i Hadžibegović: Teško gostovanje Ciboni, doveli su novog centra

0

Uspješno su košarkaši SC Derbija započeli novu sezonu ABA lige. Pobjeda nad Spartakom posebno dobija na značaju ako se zna da su Subotičani juče namučili Partizan. Studenti večeras od 19 časova imaju šansu da dobru partiju nadograde gostujućom pobjedom. Gostuju izabranici Petra Mijovića ekipi Cibone, nekadašnjem velikanu, koji poslednjih godina grcaju u finansijskim problemima.

Očekuje nas teško gostovanje u glavnom gradu Hrvatske. Dodatno pojačana Cibona traži reakciju nakon poraza od Zadra. Mi smo dobro trenirali, spremali se kroz ova tri dana i spremni čekamo meč. Respekt našem protivniku Ciboni ali imamo svoje ambicije i želju da u Zagrebu ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je šef stručnog štaba Studenata, Mijović.

Krilni košarkaš SC Derbija, Emir Hadžibegović, očekuje težak meč u Zagrebu.

Cibona je dovela novog centra pred naš meč. Mi smo odigrali dosta dobru prvu utakmicu i želimo da nastavimo u istom ritmu. Nije lako dobijati na strani u ABA ligi ali vjerujemo da posjedujemo kvalitet. U odnosu na prethodnu sezonu Zagrepčani su zadržali veliki broj igrača što im dosta pomaže iako su promijenili trenera. Vjerujemo u sebe, da damo svoj maksimum. Energetski da odgovorimo i vidimo za šta je to dovoljno„, rekao je Hadžibegović.

Cibosi nisu mnogo mijenjali sastav tokom ljeta, ali su ostali bez najboljeg strijelca. Aleksandar Aranitović je pojačao španski Breogan, dok je Domagoj Proleta prešao u rivalski Zadar. Nova lica su Luka Škorić iz Šibenke i Toni Ročak iz Dubrave.

SC Derbi je vrlo dobro vođena i talentovana ekipa koja će nam postaviti mnogo izazova. Igraju izuzetno borbeno i dolaze nakon velike pobjede u prvom kolu. Moramo da nastavimo da podižemo novo fizičke spreme i intenziteta u odbrani i da budemo spremni za izazov koji nas očekuje u utorak“, kazao je trener Cibone, Kris Tomas.

Vukovi sa Tuškanca su novu sezonu ABA lige otvorili porazom od Zadra u Draženovom domu 69:87.

Pred nama je utakmica protiv izuzetno jakog protivnika, nakon neugodne utakmice u hrvatskom prvenstvu. Naš fokus je na temeljitoj pripremi i maksimalnom zalaganju. Upravo dok se pripremamo za 2. kolo ABA lige, priključio nam se novi igrač za kojeg se nadamo da će se uspješno uklopiti u ekipu i svojim doprinosom pomoći u ostvarivanju pobjede. Svjesni smo da nas očekuje težak izazov, ali vjerujemo u prednost domaćeg terena i daćemo sve od sebe kako bismo osigurali pobjedu“, rekao je košakaš Cibone, Domagoj Vuković.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

REZULTATI

Srijeda

Zadar – Igokea 76:79p.p.

Subota

Crvena zvezda – Mornar 91:72

Budućnost – Split 97:75

Nedjelja

Mega – FMP 83:80

Cedevita Olimpija – Dubai 84:86

Spartak – Partizan 80:89

Ponedjeljak

Borac Čačak – Krka 80:71

Utorak

19.00h Cibona – SC Derbi

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.