Upitnik o korišćenju eUsluga za građane i poslovnu zajednicu

0

Ministarstvo javne uprave (MJU) u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne aktivnosti UNOPS, sprovodi projekat procjene eUprave i eUsluga u lokalnim samouprava Crne Gore.

Ovaj projekat, kako su pojasnili iz resora, ima za cilj da analizira trenutnu digitalnu zrelost opština u pogledu razvoja i implementacije eUsluga, a njegov poseban dio čini ispitivanje potreba građana i privrede za elektronskim uslugama na lokalnom nivou.

“Digitalizacija na centralnom i lokalnom nivou je prioritet Ministarstva javne uprave, što svakodnevno dokazujemo. Sa identifikacijom digitalne zrelosti lokalnih samouprava za godinu koliko traje projekat bićemo bliži našem krajnjem cilju, a to je smanjenje birokratije i unapređenje zadovoljstva građana. Pozivamo sve medije da daju doprinos ovom projektu na način što će sami ispuniti anketu i promovisati je privrednoj zajednici i svim građanima”, naveli su iz MJU u saopštenju.

Svi koji ispune anketu, prema njihovim riječima, napraviće samoprocjenu sopstvene digitalne zrelosti, a timu Ministarstva i UNOPS-a pomoći da kreira svrsishodne politike i razvoja u ovoj oblasti.,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.