Udruženje podstanara: Svjedoci smo potpunog gubitka suštine našeg identiteta, živimo kao taoci politički mašinerije

0

Kao građani Podgorice i Crne Gore, već dugo smo svjedoci potpunog gubitka onih vrijednosti koje su nekada bile suština našeg identiteta — dostojanstva, čojstva i junaštva,sinonim narodnog otpora. Danas živimo kao taoci političke mašinerije, suočeni s ružnom realnošću koja nije samo nakaradna, već i opasna. Budućnost nam  polako klizi iz ruku, a sa njom i ono najvrednije — nezavisnost građanina i nezavisnost naše države. Sve se to događa za šaku dinara, eura, dolara i jeftino prodanih političara, koji svoje interese stavljaju iznad interesa naroda i svoje države, saopšteno je iz Udruženja podstanara.

Dodaju da su izbori u Podgorici i Kotoru najbolji pokazatelji za to.

„Ali koga to zaista brine? Važno je da su „naši“ pobijedili, važno je da su „njihovi“ poraženi. Važno je da su najmanji “tas na vagi”U toj političkoj igri pobjeda i poraza, svi smo zapravo gubitnici. Svaki politički trijumf koji slavimo kao svoj, svaki poraz koji doživljavamo kao njihov, samo je iluzija — jer na kraju dana, te pobjede previše koštaju poštene građane ove zemlje“; kazali su iz Udruženja.

Umjesto napretka, svaka promjena vlasti donosi još dublje podjele i agoniju, naveli su iz Udruženja podstanara pa dodali:

„gubitak povjerenja u institucije, urušavanje moralnih vrijednosti i stalni osjećaj nemoći postaju naša svakodnevica. Preskupa je to cijena za one koji žele bolje, ali se suočavaju s političkom realnošću koja ne mari za istinske interese naroda. Naša budućnost zavisi od toga kada ćemo prestati da budemo dijelovi tuđih pobjeda i početi graditi zajedničku. Vrijeme je da se osvijestimo i počnemo boriti za dostojanstvo koje smo izgubili, jer jedino tako možemo spriječiti dalji pad i očuvati ono što je ostalo od našeg dostojanstva naše nezavisnosti i državnosti i srećne budućnosti“, zaključili su iz Udruženja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.