Demokratija i sloboda govora cvjetaju u Americi: Organizaciji „Srbi za Trampa” suspendovana Instagram stranica

0

Organizacija Amerikanaca srpskog porijekla „Srbi za Trampa” saopštila je da im je, usljed „koordinisanog napada propagandnih medija”, suspendovana Instagram stranica, za koju navode da je najpraćeniji nalog ove organizacije na društvenim mrežama.

„Dok podle sile pokušavaju da eliminišu predsjednika Trampa fizički, mi se suočavamo s pokušajem likvidacije putem proizvedenog lažnog i opasnog narativa. Sloboda govora kao jedan od svetih gralova naše velike nacije umire u tami brutalnih komunističkih taktika medija i velikih tehnoloških oligarha koji se miješaju u izbore“, navodi se u saopštenju organizacije, koji je potpisala osnivač prof. dr Olga Ravasi.

 

Kako se navodi u saopštenju, pokušaj „ubistva američkih građanskih sloboda je otrežnjujući podsjetnik da radikalna ljevica nastavlja opasnim putem koji cijepa ovu naciju dok potpiruje klevetu, prijetnje nasiljem i ekstremizam“.

„Ovaj brutalni, dehumanizujući napad na političke protivnike, bivšeg predsjednika i aktuelnog vodećeg političkog kandidata, njegove saveznike i pristalice, će značiti kraj svih nas“, navodi se u saopštenju.

Britanski „Gardijan“ je ranije ovog mjeseca pisao da se prof. dr Ravasi i neki drugi Trampovi saradnici nalaze u upravnom odboru portala „Intelidženser“, te ih je optužio da promovišu „proruske stavove o ratu u Ukrajini“ i narative o „izbornoj prevari“ u SAD, prenosi RT Balkan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.