Lalić: Zvicer je bio glavni, sve je bilo u dogovoru sa „kavačkim klanom“

0

Srđan Lalić, svjedok-saradnik u procesu koji se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi protiv saradnika „kavačkog klana“ na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, izjavio je na današnjem suđenju da je Kotoranin Radoje Zvicer bio glavni kada je u pitanju nabavljanje droge.

Pripadnici klana terete se za sedam likvidacija, otmice, silovanje, drogu i nedozvoljeno oružje.

Tužilac: Koga vi poznajete prvo?

Srđan Lalić: Veljka Belivuka. Nakon ubistva Aleksandra Stankovića upoznajem Marka Miljkovića. Oni su poslije toga završili u zatvoru, i tada nam se kontakt pomalo ugasio, ali se ponovo srećemo. Tačnije, imali smo ugovoren sastanak u Španiji, tada sam se vidio sa Markom Miljkovićem. Kasnije se upoznajem Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, na proljeće 2019. upoznajem Nikolu Spasojevića i druge članove klana. Neke koji su ovdje i one koji ne sjede sada ovdje.

Na pitanje tužioca da li je grupa kojoj je pripadao vršili distibuciju droge, Lalić je odgovorio da je Radoje Zvicer bio glavni, a da su za njega kokain „radili“ Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Srđan Lalić: Drogu je nabavljao Zvicer, on je bio glavni. Njegovi ljudi su bili Veljko i Marko. Imali su zaradu – 1,5 evro svako od njih je imao za gram droge. Sjećam se da su jedan evro plaćali Dedi, koji je to sve pakovao. Glavni su bili za kokain, a za marihuanu su bili zadužena braća Budimir. Oni su imali neki albansku šemu, ali je sve bilo u dogovoru sa „kavačkim klanom“. Spid je, takođe, rađen, i to na stadionu. Što se tiče spida, to sam radio ja i braća Budimir, ali i ostali članovi, jer je to bilo veoma unosan posao.

Tužilac: Odakle pare klanu?

Srđan Lalić: Roba jednako novac. Zarađivali smo pare od likvidacija. Držali su obezbjeđenja, čuvali su neka lica. Pare su dolazile i od automobila, ne znam da li su ih otimali ili su nešto drugo radili, ali i od automobila je dolazio novac. Vidite nisu oni nisu neki uspješni biznismeni, nije ih to zanimalo.

Tužilac: Kako znate da je novac i droga od Radoja Zvicera?

Srđan Lalić: Znam, zato što mi je rekao Veljko Belivuk.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.