Postoji “savršeno vrijeme” kada treba prati zube

0

Većina ljudi pere zube u isto vrijeme svakog dana – kad ustanu i prije nego što odu u krevet.

To je ono čemu se većina uči od malih nogu, kako bi zubi bili zdravi što je duže moguće.

Međutim, zapravo postoji “savršeno vrijeme” kome svi treba da težimo kako bismo našem osmehu pružili najbolje šanse.

Stomatološki stručnjak dr Zaim iz Orda podijelio je u koliko sati treba da odete u kupatilo, kao i šta treba da uradite dok ste tu ta dva važna minuta.

Dok spavate, bakterije koje izazivaju plak u vašim ustima se razmnožavaju i zato se možete probuditi sa pahuljastim ukusom u ustima i „jutarnjim dahom“.

Zbog toga, nije uvijek pametno upuštati se u ležanje, jer što duže spavate, bakterije imaju više vremena da se umnože.

Ispiranje bakterija rano ujutro pastom za zube sa fluoridom oslobađa zube od plaka i bakterija.

Podešavanjem alarma malo ranije, tačnije u sedam ujutro, vaši zubi će biti obloženi zaštitnom barijerom protiv kiseline.

Stomatolog je dodao da je pranje prije doručka takođe dobra ideja.

– Još jedna prednost pranja ujutru, prije doručka, je to što takođe ubrzavate proizvodnju pljuvačke. Vaša pljuvačka pomaže hrani da se razgradi i prirodno ubija štetne bakterije u ustima, pomažući da se stvori zdrav osmijeh. Iako bi ovo moglo zvučati kontroverzno za neke, trebalo bi da izbjegavate pranje zuba nakon doručka – objašnjava stomatolog.

Pranje zuba odmah poslije doručka može zapravo pokriti zube ostacima kisele hrane, što još više slabi gleđ od bakterija koje su se nakupile u vašim ustima preko noći.

Kada je u pitanju vaše drugo pranje u danu, dr Zaim preporučuje da to bude posljednja stvar koju radite – bukvalno nekoliko minuta prije nego što legnete u krevet, prenosi Ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.