„Liste PES-Demokrate i ZBCG do juče imale 19 mandata u Skupštini Glavnog grada, a sada će imati 27“

0

Demokratska Crna Gora zahvalila se biračima na ukazanom povjerenju, tačnije koaliicji Demokrate-PES.

Iz te stranke naveli su da su ostvarili odličan rezultatima od oko 22% u Podgorici i oko 26% u Kotoru.

„PES-Demokrate imali su do sada 12 odbornika u Skupštini Glavnog grada. Poslije jučerašnjih izbora, imaćemo 14 odbornika, tako da govorimo o našem rastu broja odborničkih mandata u Skupštini Glavnog grada“, saopštili su iz Demokrata.

Opoziciona lista koju je vodio DPS, kako su podsjetili, na prošlim lokalnim izborima 2022. godine osvojila je oko 40% ili 24 mandata.

„Sada kada saberemo 19 mandata DPS, tri mandata Evropskog saveza (SD, SDP, LP), evo i ukoliko dodamo dva mandata SEP-a, iako oni nisu bili dio političkog života Podgorice, dolazimo do 24 mandata. Znači, opozicija u Skupštini Glavnog grada ostala je na istom, kao i što je dosadašnja vlast u Skupštini Glavnog grada osvojila gotovo istovjetan broj mandata – 33″, istakli su iz Demokrata na Fejsbuku.

Kako su dodali, “Blok 11” (partija Milatovića, URE, PzP-a) umjesto dosadašnjih 11, imaće šest odborničkih mandata u Skupštini Glavnog grada.

„ZBCG je na prošlim izborima osvojio 11 mandata, sada sa SNP-om i Ujedinjenom respektabilnih 13 mandata. Treba napomenuti da je ZBCG završio mandat Skupštine Glavnog grada sa sedam odbornika, jer su tri odbornika PzP prešla u “Blok 11”(partija Milatovića, URE, PzP-a), a odbornik Baošić u nezavisne odbornike“, saopštili su iz DCG, pa nastavili:

„Dolazimo do zaključka da su liste PES-Demokrate i ZBCG imale do juče 19 mandata u Skupštini Glavnog grada, a sada će imati 27 mandata, tako da je to najbolji odgovor na podmetanja o Vladi, legitimitetu, odnosu državne i lokalne vlasti i slične teze. Plus, oni koji pokušavaju zamijeniti teze zaboravljaju da parlamentarnu većinu na državnom nivou čini i desetak mandata manjinskih partija, koji u Podgorici ili uopšte ne učestvuju na izborima, ili Podgorica nije njihovo uporište, odnosno grad u kom osvajaju poslaničke mandate na parlamentarnim izborima. Tako da, Vlada i parlamentarna većina su u potpunosti stabilne, sa nikad većom podrškom u Parlamentu. Nastavljamo reformskim tempom, a naredni parlamentarni izbori biće kad im je i vrijeme – 2027. godine“, zaključili su iz Demokrata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.