Obradović: Odbrana je bila odlična, Ife ključna karika

0

Košarkaši Partizana izvojevali su i drugu pobjedu u ABA ligi. Posle Borca iz Čačka – 96:66, pao je i Spartak u Subotici – 89:80, a ljubitelji košarke su imali priliku da prate sjajan meč i veliku borbu za svaku loptu i pedalj parketa. Partizan se sada okreće startu Evrolige i duelu sa Baskonijom u Vitoriji.

Tokom prvog poluvremena vodila se velika borba za svaku loptu i pedalj parketa. Spartak je na krilima navijača igrao sjajno, vodio je posle prve dionice sa 25:24, na kraju prvog poluvremena sa 44:41. Partizan je imao problema u napadu, pogodio je samo jednu trojku iz 10 pokušaja, uz osam promašenih slobodnih bacanja.

U nastavku meča, Spartak je stekao devet poena prednosti – 50:41, Partizan uz znatno agresivniju odbranu stigao do vođstva – 55:52, ali je uoči poslednje dionice, na semaforu pisalo 59:59. Bilo je jasno da će nijanse odlučiti pitanje pobjednika.

Partizan je do sredine četvrte deonice pogodio četiri trojke (tri Bonga, jednu Karlik Džons) za 75:68. Do kraja meča, Partizan je ljubomorno čuvao stečeni kapital.

Hvala na izuzetnom gostoprimstvu u Subotici. Atmosfera je bila odlična, a Spartak je sjajno pripremio utakmicu. Imali smo velikih problema u prvom poluvremenu i na početku treće dionice, ali uspjeli smo promjenom odbrane da neutrališemo napad rivala, a zatim smo pogodili pet trojki u poslednjem kvartalu. Pobjeda dobija na težini jer smo imali jako loš procenat šuta za tri poena i sa linije za slobodna bacanja“, naglasio je Obradović, pa nastavio:

Loš procenat šuta smo nadoknadili velikom borbom u odbrani. Žurili smo sa realizacijom i to je bio problem tokom meča. U poslednjem kvartalu smo gradili pozicije za šut, igrači su ostajali sami u dobrim pozicijama, a onda se uglavnom pogađa. Moram da naglasim da smo natjerali rivala na dvadesetak izgubljenih lopti. Iskreno se nadam da se ovako šutersko veće neć ponoviti u periodu koji slijedi“.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

U ovom momentu me raduje da je energija u timu na vrhunskom nivou, kao i voljni momenat kada je odbrana u pitanju. Šut može da krene, ali i ne mora. Ono što ćemo nastojati da uradimo je da uskladimo odličnu odbranu i sjajnu energiju, sa strpljivom i pametnom igrom u napadu. Slažem se da je uz dobru odbranu, Lundberg bio ključna karika“.

Trofejni trener je na kraju zaključio:

Navijači Partizana za sada uživaju, a mi ćemo dati sve od sebe da tako bude i u svakoj narednoj utakmici“.

Partizan u narednoj rundi ABA lige igra protiv Cibone na svom parketu, Spartak ide u Novo Mesto, a u međuvremenu, izabranike Željka Obradovića očekuje start Evrolige. Partizan u prvom kolu elitnog takmičenja gostuje ekipi Baskonije u Vitoriji. Utakmica je na programu 3. oktobra sa početkom u 20.30 časova.

REZULTATI

Srijeda

Zadar – Igokea 76:79p.p.

Subota

Crvena zvezda – Mornar 91:72

Budućnost – Split 97:75

Nedjelja

Mega – FMP 83:80

Cedevita Olimpija – Dubai 84:86

Spartak – Partizan 80:89

Ponedjeljak

19.00h Borac Čačak – Krka

Utorak

19.00h Cibona – SC Derbi

http://

Standings provided by Sofascore

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.