KOCKA JE BAČENA

0

Piše Petar Milatović Ostroški

Dragi veseli rođače, koalicija kojoj si dao vlastito ime i prezime i koju si protivustavno predvodio (što nije moja briga već Skupštine i Ustavnog suda Crne Gore!), postala je tas na vagi poslije jučerašnjih lokalnih izbora u Podgorici.

Pred tobom su sada dva puta. Ili sa narodom koji je 30. avgusta 2020. godine smijenio tridesetogodišnju neokomunističku tiraniju, ili sada s njom.

U slučaju da se opredijeliš za onaj prvi put, dakle sa narodom , povratićeš svoj poljuljani predsjednički autoritet koji si sam srozao vlastitim autogolovima, a drugi put će biti tvoj definitivan politički kraj.

Ukoliko se, ne daj Bože, opredijeliš, za ovaj drugi put, dakle da praviš koaliciju sa omrznutom Demokratskom partijom socijalista, siguran sam da ćeš biti smijenjen.

Ovo ne pišem bez razloga. Naime, nekoliko uticajnih poslanika iz vladajuće većine u Skupštini Crne Gore, čitajući moje kolumne o tebi i o mom plediranju da se smijeniš još od početka tvog stupanja na presto, zatražili su razgovor sa mnom i svi su mi obećali da će pokrenuti inicijativu za tvoju smjenu u Skupštini Crne Gore.

Izvjesno je da će ta inicijativa biti podržana većinom u Skupštini Crne Gore i skupštinska odluka o tvojoj smjeni će se naći tamo gdje treba, a to znači da će Ustavni sud Crne Gore potvrditi tvoju smjenu i o tome obavijestiti tebe i Skupštinu Crne Gore.

Tada će po zakonu vršilac dužnosti predsjednika države vršiti sadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, čijom si zaslugom, kao i zaslugama drugih, postao predsjednik Crne Gore, ali sasvim slučajni.

Podsjećanja radi, u drugom krugu predsjedničkih izbora Srbi su glasali protiv Mila Đukanovića ma ko bio njegov protivkandidat i tvoja sreća u srpskoj nesreći bila je ta što si se našao baš ti u tom trenutku, ali opet greškom naroda, na koju sam u svojim kolumnama ukazivao jer sam dobro informisan, kako na unutrašnjem tako i na globalnom planu.

Ti si Srbima vratio savijenom rukom u laktu, ne pomenuvši ni slovo „S“, ali pri tom si pravio toliko amaterskih grešaka do te mjere da si postao politički diletant i srpska štetočina.

Sada sve može da ti se vrati silinom najgoreg bumeranga, čiji će završni udarac biti tvoja smjena sa mjesta predsjednika države.

Na tebi je da izabereš, sa narodom koji je 30. avgusta 2020. godine pobijedio poslednji komunistički bastion u Evropi, ili da taj isti komunistički bastion svojim političkim diletatntizmom i nacionalnim štetočinstvom vratiš na vlast saradnjom sa naslednicima neokomunista.

Dakle, kocka je bačena!

U tvojim rukama je tvoja politička sudbina, pa sam demokratski izaberi i ja, kao suštinski demokratsko biće, poštovaću tvoju odluku!

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.