JA, i tamo neki gradonačelnici

0

Piše: Saša Dr. Đurović

Kada je „Zoran robija“ „ogolio život“ kod Marića u emisiji, pričao je o jednoj italijanskoj epizodi u kojoj su on, Arkan i Ćenta prebili nekog u Milanu, „taj se zvao Hugo Bossi“ rekao je. Znam da Roki nije lažov al ga stigle godine pa malo „prebacio“ na kreatora Bossa. Huga. Dešava se. Zašto ova uvertira? Pa eto, na vijestima, par dana pred izbore u Pg čuh da je mali od palube barona Minhauzena poznat i kao „blitva“ rekao da je kandidata dps-a podržao gradonačelnik Rima. A ni gradonačelnik Beča nije sjedio skrštenih ruku nego je pozvao tajnicu i rekao joj -šalji Saher torte i Mozart kugle za toga milovoga kandidata, valjaće ni. NAREŽI JOŠ!

Bajadera i flaširane vode im nemoj slat’, imaU! – I gradonačelnik Beča, lično, ga je podržao. Nasmijah se slatko takvoj idiotariji, pa rekoh -kandidata dps-a su podržali gradonačelnici Rima i Beča taman koliko jesu li moj dobri đed Miloš, Drobnjački četobaša, i brat mu Vojvoda Boško „Mudža“ sa onoga svijeta. Gradonačelnici Rima i Beča jedva da znaju za Podgoricu, a o kandidatu koga su „podržali“, znaju koliko li o Veljem dubokom ili Lipi cuckoj. Koliko o Grmožuru. Ali laž je gratis. Pa je blitva plasirao po enti put, ko se primi primio se. Ko ne, nasmije se i kaže, je li moguće da ima budala koje vjeruju u ovakve nebuloze? Nebuloze jedne posrnule političke figure, koji se bijaše zaputio u šumu sa sve gunjom i satom od 100 iljada ojra. Iz kuće u kojoj je živio a kojoj se ne zna vlasnik?! Brzo ga je minula želja za avanturizmom zvanim šuma. VrEme na časovniku mu, i ono koje pokazuje mahovina ne podudaraju se. Pod jedan. A i noć u šumi hladna pa mu studeno bliznici a navik’o da mu je vazda neko uz nju. Proplanci su mu bliskiji, ovce, i džemperi vuneni. Kažu fakti. Pa i ovaj.

Rezultat koji je dps ostvario u Pg je frapantan. Preko 30%!? Uprkos dokazanim, i nepočinstvima koja se dokazuju!? E sad, ili je narod u CG enormno glup, ili ovi koji su smijenili dps negdje žestoko griješe. Treće nema. Kakvi će se dilovi sad pravit biće zanimljivo. Sa dps-om, kao da su kužni, neće niko. Za sad makar. A narod neka trpi koga je birao, narod zaslužuje vlast kakvu ima, staro je pravilo. Žao mi konja. I onih poštenih, pravdoljubivih, koji ispaštaju zbog loše politike decenijama. A pogotovo onih koji nosioce iste preziru, a ne mogu da utiču na društvene tokove. No, čekajući renesansu, prenosim vam pozdrave od gradonačelnika Londona i Pariza. Evo malo prije ih ispratih, zasjeli, jedva ih ićšerah iz kuće. Opleli po nekakvom siru  pljevaljskom i pršutu Njeguškom, pa hvale Crnu Goru na sva usta, prepuna. Poučen blitvinim iskutvom, kad se laže laži na veliko. Gradonačelnika New York-a držim na stend baju. A ko će ih sve istrpjet?! Stalno nešto zakeraju i traže. KaHvu slađu i domaću radžu. Hurmašice i patišpanj. Kačamak oklagijom tučen, i priganice s medom. A zatopa tek?! Ne bi im ga fabrika nadodavala. E pa eto odgovora zašto su gradonačelnici Rima i Beča zalegli za kandidata dps. ‘Oće da otvore tvornicu. Zatopa. Na Ćemovsko polje, expresno. E viva, e viva, zatop from Montenegro! Uz neku divnu koaliciju. Na čelu s punačkom gospoJom blondinom koja je, trijumfalno, zaurlala ime kandidata dps kao tek izašla iz trpezarije u kojoj je umEsila kiflice.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.