Peskov: Izmjena naše nuklearne doktrine je odgovor na stav zapadnih zemalja prema Rusiji

0

Izmjena naše nuklearne doktrine je odgovor na stav zapadnih zemalja prema Rusiji, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu Pavelu Zarubinu, odgovarajući na pitanje kakvu ulogu u izmjeni ovog dokumenta imaju izjave američkih, njemačkih i drugih zemalja.

Peskov je poručio da su „zvanične izjave – zvanične izjave“, i to posebno „kada se one daju na tako visokom ili čak najvišem nivou“.

„I, naravno, mi razumijevanje pristupa naših kolega ili naših partnera ili naših protivnika, neprijatelja, gradimo upravo na osnovu ovih zvaničnih izjava. Dakle, da, to je apsolutno odgovor na njihov stav“, izjavio je Peskov.

Podsjetimo, predsjednik Rusije Vladimir Putin u srijedu je predložio da se razmotri revizija državne politike u sferi nuklearnog odvraćanja. On je tom prilikom poručio da Rusija zadržava pravo da primijeni nuklearno oružje u slučaju da bude procijenjeno da bi napad na njenu teritoriju čak i običnim oružjem mogao ugroziti njen suverenitet. Putin je dodao da bi direktno učešće Zapada u sukobu promijenilo prirodu samog konflikta, a to bi, kako je objasnio, primoralo Rusiju da odgovori.

(RT)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.