Iran pozvao muslimane da svim sredstvima pruže podršku Libanu i Hezbolahu u borbi protiv Izraela

0

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Hamnei, pozvao je danas muslimane da svim sredstvima pruže podršku Libanu i libanskoj grupi Hezbolah u sukobima sa Izraelom.

– Sudbinu ovog regiona odrediće snage otpora, sa Hezbolahom na čelu – rekao je Hamnei nakon što je izraelska vojska saopštila da je ubila lidera Hezbolaha Hasana Nasreleha, prenosi Rojters.

Agencija navodi da se u saopštenju Hamneija muslimanski svijet poziva da „svim mogućim sredstvima stane uz narod Libana i ponosni Hezbolah i da im pomogne u sukobljavanju sa opakim režimom Izraela“.

Ranije danas, iranski vrhovni vođa prebačen je na sigurnu lokaciju unutar zemlje sa pojačanim bezbjednosnim mjerama, kako su Rojtersu rekla dva regionalna zvaničnika koje je Teheran upoznao sa situacijom. Izvori su rekli da je Iran u stalnom kontaktu sa libanskim Hezbolahom i drugim regionalnim militantnim organizacijama koje sarađuju sa Teheranom, kako bi pripremio naredni korak, nakon što je Izrael saopštio da je ubio lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha u jučerašnjem napadu na južni Bejrut.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.