Meridianbet 1. CFL: Vukotić riješio derbi

0

Svečano je večeras bili u Tuzima uoči derbija između Dečića i Budućnosti, ali su na kraju mnogo više razloga za slavlje i zadovoljstvo imali Podgoričani.

Budućnost je u derbiju 9. kola „Meridianbet“ 1. CFL zasluženo savladala Dečić sa 2:0, pa tim Ivana Brnovića sada ima osam bodova viška u odnosu na aktuelnog šampiona. Plavi su od starta znali šta žele i šta hoće, imali su u svojim redovima sjajnog Milana Vukotića, koji je sa dva gola riješio derbi.

Derbi je od samog starta krenuo agresivno, a u 4. minutu smo vidjeli  prbo uzbuđenje. Na lijevoj strani je loptu primio Ivan Bojović, dobro je šutirao, a Nikić odbranio.

Tri minuta kasnije domaćin je propustio sjajnu priliku. Sa lijeve strane je centrirao Kajević, a Ilir Camaj pogodio prečku.

Kako je meč odmicao tako su „plavi“ bili bolji, konkretniji, tačniji u pasu… Nekako kao da se osjećao gol, a nakon pokušaja Vukotića sa distance i Savovića u situaciji kada je bio kratak, mreža Tuzana se zatresla u 28. minutu. Ognjen Gašević je zavrnuo sa lijeve strane, Milan Vukotić je ostao sam na sedam-osam metara i šutirao. Nije to bio prejak udarac, ali golman Nikić nije uspio da reaguje na pravi način, lopta mu je prošla ispod ruke i završila u mreži.

Mogli su plavi sedam minuta kasnije da dupliraju prednost. Ivan Bulatović je bio u gol šansi, ciljao je bliži ugao, ali je Nikić ovoga puta odlično intervenisao.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Budućnost je duplirala prednost. Na desnoj strani je loptuj prihvatio Ivan Bulatović, oslobodio se svog čuvara i centrirao.

Odbrana Dečića nije bila postavljena kako treba, Vukotić je prihvatio loptu i efektno je poslao u mrežu – 0:2. Potvrdio je mladi fudbaler Budućnosti da se nalazi u sjajnoj formi i da nije slučajno na spisku selektora Roberta Prosinečkog.

Međutim, Plavi su nakon drugog gola stali, kao da su željeli da brane stečenu prednost, ali to nisu radili na poravi način. Tuzani su postali opasni, mogli su u igru da se vrate u 62. minutu. Puljeho je stvorio zicer Iliru Camaju, međutim, šut iskusnog napadača Dečića Mijatović je odbranio.

Tri minuta kasnije vidjeli smo još jedan zicer i nevjerovatan promašaj Draška Božovića. Sa lijeve strane je nabacio Stijepović, a Božović sa četiri-pet metara nije uspio da zatrese mrežu.

Stopostotnu prilikuu 84. minutu nisu iskoristili ni Podgoričani. Mladi Kostić je dobio dubinsku loptu, zalomio je dva igrača Dečića, ali je onda njegov udarac zaustavio Nikić.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

http://

Standings provided by Sofascore

(dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.