Evrokup: Ubjedljivi porazi crnogorskog tandema

0

Crnogorski predstavnici u kvalifikacijama za Evrokup u vaterpolu, Kataro i Budva, doživjeli su dva ubjedljiva poraza u drugom kolu.

Kotorani su u Zagrebu izgubili od Apolona sa 19:6 (5:2, 4:0, 4:2, 6:2). Tim Ivana Bjelobrkovića izdržao je u priključku samo prvih par minuta, a u finišu prve dionice Apolon se odvojio na velikih 5:2. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već na poluvremenu s obzirom da je drugu dionicu grčki klub dobio sa 4:0 što im je omogućilo vođstvo od 9:2 na polovini igre.

Inače Apolon sa klupe predvodi bivši trener Jadran m:tel-a, Petar Radanović.

Drugo poluvrijeme bilo je čisto odrađivanje posla, a prednost je na kraju bila i jako ubjedljiva.

Najefikasniji kod crnogorskog predstavnika bio je kapiten Dušan Milaš sa tri gola. Po jedan pogodak postigli su još Nikola MarkovićDragan Marković Ivan Marković.

Nikola Bogdanović je nosio Apolon sa šest golova do trijumfa.

Ovo je drugi poraz Katara nakon što su sinoć poraženi od Mladosti 18:4.

Foto: Marija Tomanović – PVK Budva

Slično je prošao i drugi crnogorski predstavnik. Budva je sa 19:7 (6:1, 5:3, 1:2, 7:1) poražena od mađarskog Honveda na svom bazenu. Bukvalno sve je bilo gotovo poslije uvodnih osam minuta igre kada su gosti sa 6:1.

Ekipa Miloša Popovića uspjela je da u svoju korist riješi samo treću četvrtinu (2:1), ali je “kazna” Honveda u posljednjih osam minuta bila žestoka. Ovaj period meča gosti su riješili sa ubjedljivih 7:1 i ubjedljivo pobijedili.

Stefan Kovačević je predvodio listu strijelaca kod Budve sa tri gola. Samo jedan pogodak manje imao je Todor Vukčević, a po jednom su mrežu Honveda tresli Đorđe Pejović Aleksa Popović.

Rolf Benc je bio najraspoloženiji u timu Honveda sa pet golova.

Ovo je prvi poraz Budve na ovom kvalifikacionom turniru nakon što je juče savladana Banja Luka.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.