Čović o prvim potezima na čelu KSS-a: Pešićev ostanak je prioritet

0

Nebojša Čović bi uskoro trebalo da postane prvi čovjek srpske košarke, a jedan od njegovih prioriteta nakon stupanja na funkciju biće ostanak Svetislava Pešića na kormilu državnog tima.

Čović na gostovanju u Beogradskoj hronici nije želio da govori o tome da li će 1. oktobra i zvanično postati predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, već je ostavio tu temu za naredni period.

Čelnik Crvene zvezde smatra da Pešić, kao i svi oni koji su dugo u tom poslu imaju dug prema košarci.

„To će biti jedan od prvih prioriteta i mislim da Pešić ima obavezu da to uradi bez obzira na sve. Mi svi dugujemo košarci, a naročito oni koji su dosta dugo tu, kao ja – pedeset i kusur godina. Za nas je srpska košarka na prvom mjestu“, rekao je Čović.

Nebojša Čović nije želio da govori ni o tome ko će biti na čelu Zvezde, ako on preuzme Savez, ali je izvjesno da će o biti Željko Drčelić.

„Zvezda ima i kadrove i ljude, ali ćemo pratiti kako to rade. Znate mnogi pomisle kako je to lako i zaigraju se. Mi hoćemo da ono što smo stvorili to i zadržimo. Nije malo 25 trofeja, mi smo najtrofejniji klub u poslednjih 11-12 godina“, dodao je Čović, koji je potom poručio da nije tajna da je svoj program podnio Košarkaškom savezu Srbije.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.