Monteput reagovao na tekst „Vijesti“: Navodi netačni i tendenciozni

0

Povodom teksa ND „Vijesti“, objavljenog 27. septembra 2024. na naslovnoj strani „Radova nema prije 2026.“ Monteput d.o.o. dostavlja reagovanje u cilju potpunog i tačnog informisanja javnosti, jer su navodi netačni i tentenciozni, saopšteno je iz ove kompanije.

Njihovo reagovanje prenosimo intergalno.

Svi planovi Monteputa d.o.o. su usaglašeni sa resornim Ministarstvom saobraćaja i Vladom Crne Gore, kao i sa procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj, zato navodi u teksu apsolutno ne odgovaraju istini. Navodi u tekstu koji se odnose na to „da izgradnja druge dionice auto-puta ne može početi prije 2026. godine, uprkos najavi premijera Milojka Spajića da će radovi početi najkasnije na proljeće 2025.“ kao i to da tu tvrdnju „demantuju podaci državnog preduzeća Monteput, zaduženog za izgradnju auto-puteva, ali i procedure Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) suinvestitora projekta“ su apsolutno netačni.

Zbog javnosti naglašavamo, da potpisivanjem ugovora i uvođenjem izvođača u posao, počinju radovi u skladu sa procedurom po Žutom Fidiku. Znači tokom 2025. izvodiće se pripremni i predhodni radovi, geotehnicka istraživanja i geodetska snimanja, izrada pristupnih puteva gradilištu, formiranje i izgradnja kampova, formiranje labaratorija za testiranje, krčenje šume, izmještanje instalacija, izrada Glavnog projekta i potrebnih elaborata. Sve ove aktivnosti ulaze u planirani i ugovoreni period izgradnje od 5 godina.

Očekujemo da ćete u cilju vjerodostojnog informisanja javnosti, a u skladu sa načelima novinarske struke, objaviti reagovanje i ispraviti navode.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.