Pjevač Edo Abdović ubira plodove političkog pluralizma: Bio odbornik DPS-a, pa na prošlim izborima podržao Demokrate, a sada je uz URU

0

Crna Gora je posle tridesetoavgustovskih promjena po prvi put u svojoj istoriji postala demokratska zemlja.

Nakon  75-ogodišnje diktature KPJ-a i njene naslednice DPS-a, Crna Gora tek na početku treće decenije 21. vijeka može da se pohvali istinskim političkim pluralizmom.

U dejstva političkog pluralizma uvjevaramo se iz dana u dan. Politčke partije „niču kao pečurke posle kiše“, a samim tim se građanima na tržištu nudi širok spektar političkih opcija od izbora do izbora. Isto važi i za političare koji nisu dužni svoje da vezuju svoju političku sudbinu isključivo za jednu partiju. Imamo primjere da sve više građana i političara svako malo mijenja političke dresove u zavisnsoti od primamljivosti ponuda, trenutnog raspoleženja itd…

Jedan od primjera je i pjevač iz Podgorice Edo Abdović koji je za dvije i po godine promijenio tri politička subjekta.

Vrhuška DPS-a aplaudira Abdoviću na konvenciji 2018.

On je do 5. aprila 2022. bio odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu, kada je podnio ostavku kako bi podržao koaliciju koju su predvodile Demokrate na lokalnim izborima 23. oktobra.

Tada je podržao izbornu listu „Aleksa Bečić – Demokrate – Ujedinjena Crna Gora – Demos“ . Tih dana je u sav glas pjevao lokalpatriotske pjesme sa nosiocem liste Danilom Šaranovićem.

Međutim, sevdah za DPS-om i Demokratama Abdovića nije dugo držao, što potvrđuju scene sa „Imanja Knjaz“ sa sinošnje završne konvencija liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“.

Uz iste taktove sinoć su (kao nekada Bečić, Bogdanović, Šaranović i još ranije Ivan Vuković, Migo Stijepović,  Milo Đukanović, Duško Marković…) sa Abdovićem pripadnost svome gradu glasom potvrđivali Jakov Milatović, Luka Rakčević, Miloš Konatar, Nađa Ljiljanić i ostali kandidati sa liste koju čine GP URA, privremeni Pokret za Podgoricu i Pokret za promjene.

Nema šta, Abdović prati trendove i pred svake lokalne izbore mijenja partije. Nakon DPS-a i Demokrata, red je očito došao na GP URA čiji je funkcioner Luka Rakčević  nosilac liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.