Demokrate: Birački spisak koji danas imamo je nasljeđe onih koji su upravljali zemljom više od tri decenije, DPS skreće pažnju sa gubljenja odbornika na Cetinju

0

Birački spisak koji danas imamo, usljed još nereformisanog izbornog zakonodavstva, nije ništa drugo do suštinski nasljeđe onih koji su upravljali zemljom više od tri decenije, saopštili su iz Demokratske Crne Gore (DCG).

„Upravo su oni, koji sada kritikuju, kreirali i održavali taj spisak. Simptomatično je što se eventualne primjedbe ističu tek sada, kada je birački spisak zaključen i kada više nema mogućnosti za bilo kakve promjene. Pitanje koje se postavlja je: zašto nisu reagovali ranije, dok su imali punu kontrolu nad tim procesom, zašto imaginarna lica na koje sumnjaju nisu obrisali?“, upitali su iz Demokrata.

Prema njihovim riječima, „posebno je zanimljivo što se ovakvi ‘teatralni’ istupi pojavljuju baš u trenutku kada DPS masovno gubi odbornike, kao što se desilo danas na Cetinju“.

„Čini se da je ovo više pokušaj odvraćanja pažnje sa njihovih internih problema i gubitka političke moći. Internim problemima drugih se ne bi bavili da nije od istih bilo manipulacija i udaranja ispod pojasa kada smo mi u pitanju. Današnja press konferencija ne djeluje kao iskrena briga za navodne nepravilnosti, već kao pokušaj traženja opravdanja za neizbježni skoro pa 30. poraz u posljednje četiri godine na lokalnim ili državnim izborima“, naglasili su iz DCG, pa nastavili:

„Već smo svjedočili njihovom padu na parlamentarnim izborima 2020. godine, zatim na parlamentarnim izborima 2023. godine, zatim na predsjedničkim izborima, pa sve do lokalnih izbora širom Crne Gore – od Budve, Kotora, Andrijevice, Nikšića, Herceg Novog, Mojkovca, Cetinja, Berana, Ulcinja, Gusinja, Podgorice, Tivta, Žabljaka, Danilovgrada, Plužina, Zeti, Pljevalja, Kolašina, Rožaja, Tuzi do onih rijetkih gdje još uvijek vrše vlast i ako na klimavim nogama i uz pad podrške na izborima, pa sve do ponovnih poraz ai padova u Podgorici i Kotoru narednih dana“, naveli su iz DCG.

Kako su istakli, „svaki od ovih poraza dodatno je pokazao koliko je njihov politički uticaj oslabio“.

„Ovaj pritisak sada dolazi kao pokušaj da se prikrije njihova nesposobnost da zadrže povjerenje građana, dok istovremeno pokušavaju da delegitimizuju izbore unaprijed znajući da ih očekuje još jedan u nizu poraza. S tim u vezi ne želimo da otvaramo pitanje upisa njihovih funkcionera u biračke spiskove drugih zemalja“, poručili su iz Demokrata.

Za kraj su dodali:

„Ovakvi manevri nisu ništa novo, već dobro poznata strategija onih koji su već izgubili kontakt sa realnošću i oslonac među biračima. Poruke koje šalju nisu pokušaj suočavanja s istinom, već signal da i sami traže opravdanja za ono što dolazi – još jedan poraz, još jedna potvrda da je politička scena Crne Gore trajno promijenjena. Umjesto da se bave konstruktivnim predlozima, DPS se vraća starim šablonima i tako dodatno gubi podršku koju više ne može povratiti“, zaključili su iz DCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.