DPS Kotor: Halucinacije, teorije zavjere i vrijeđanje razuma građana – tužan je Jokićev oproštaj od vlasti

0

Nakon duge ćutnje i ignorisanja vapaja građana pretočenih i u nikad masovniju peticiju, od nedjelje bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić konačno se oglasio. A bolje da nije, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor.

“Očito njegov novi savez sa populistima čini svoje, pa Jokić, odvojen od realnosti, manipuliše, halucinira i izriče potpune nonsense – vrijeđajući time razum svakog građanina Kotora koji makar jednom sedmično izađe na ulicu. Nijesu, kaže on, problem semafori. Tačno. Problem ste vi, neodgovorna vlast iza koje ne ostaje ništa osim tih nesrećnih semafora”, istakli su u saopštenju

Kakos u naveli, očajnički, svjestan poraza, Jokić sada plasira potpuno infantilnu teoriju zavjere o opstrukcijama saobraćaja, pa još iracionalno ističe kako nadležni treba da se pozabave njima.

“Što se nas tiče, poslije 29. septembra, nadležnima ćemo proslijediti nešto što je mnogo realističnije – a to je cjelokupan posao vezan za nabavku semafora. Halucinacije neuspješne odlazeće vlasti ogledaju se i u brojkama o protoku vozila koje nemilice ponavljaju – a koje, opet, nemaju nikakvog dodira sa realnošću. Da je situacija mnogo bolja nego prije – u čitavom Kotoru vidi jedino Jokić, pod uslovom da danju nema priliku da se vozi gradskim ulicama”, dodaju u saopštenju.

Građani Kotora,kako kažu, koji idu na posao, koji voze djecu u škole, koji pokušavaju završiti svakodnevne obaveze, “dobro znaju kakvu torturu danas predstavlja upuštanje u kotorski saobraćaj”.

“I neka Jokić ne pominje pothodnik – da ga mi nijesmo inicirali i izgradili tokom kratkotrajnog obavljanja vlasti, turisti bi i danas paralisali kompletnu rivu. Četiri godine vlasti bez ijednog kapitalnog projekta, bez ijedne veće investicije mimo potpunog promašaja od semafora ostaju kao svjedočanstvo nerada i doba u kojem je politička trgovina bila jedino čime se bavila lokalna vlast. Zato je sada kasno za obećanja – pokazali ste se, imali ste priliku i nijeste uradili ništa, pa će vas građani u nedjelju poslati u opoziciju”, zaključuju su u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.