Putin: Doprinos BRIKS-a svjetskoj privredi premašuje brojke G7

0

Rusija je aktivni učesnik međunarodne trgovine bez obzira na poteškoće sa kojima se suočava poslovni svijet, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

On je rekao i da su postupci zapadnih elita prema ruskim finansijskim institucijama i platnim sistemima neprijateljski.

Po isporukama prehrambenih proizvoda Rusija je ušla u grupu vodećih svjetskih izvoznika, rekao je Putin i dodao i da je zabiljeležen rast izvoza koji ne potpada pod energetski sektor za pet odsto za sedam mjeseci, do 89,9 milijardi dolara.

„Tu nije granica Rusije“, dodao on.

Prava tržišta budućnosti se formiraju u svijetu, potrebno je da iskoristimo mogućnosti za izvoz Rusije, ocjenio je Putin.

On je konstatovao da su ruske kompanije spremne da proizvode širok spektar visokotehnoloških proizvoda i da je važno efikasno ih promovisati u inostranstvu.

Globalna privreda se mijenja

Prema njegovim riječima, svjetska trgovina i globalna privreda se aktivno mjenjaju a među liderima su zemlje Globalnog juga.

„Doprinos država-članica BRIKS svjetskoj privredi premašuje brojke G7 i nastavlja da raste“, rekao je ruski predsjednik na sjednici predsjedništva Državnog savjeta.

Prema njegovim riječima, zemlje širom svijeta rade na stvaranju nadnacionalne platne infrastrukture, uključujući uz primenu digitalnih valuta, ne radi samo Rusija na tome.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.