Živković ukalkulisao glasove liste „Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu“: Tvrdi da opozicija predvođena DPS-om ima ubjedljivu većinu u Podgorici

0

Predsejdnik DPS-a Danijel Živković izjavio je danas na pres konferenciji da će prema svim releventnim istraživanjima opozicija u Podgorici ostvariti ubjedljivu pobjedu na loklanim izborima u Podgorici.

Lider DPS-a tvrdi da parlamentarna većina sa državnog nivoa nema većinu za pobjedu na izborima u Glavnom gradu.

“Opozicija ima dovoljno glasova za ubjedljivu pobjedu u Podgorici”, istakao je Živković.

Koga je sve tačno uračunao u opoziciju Živković nije naveo, ali jedno je sigurno – opozicija u Podgorici može osvojiti vlast samo ukoliko se udruže DPS, Evropski savez, SEP i lista „Jakov Milatović – za bolju Podgoricu“ , i to pod uslovom da na izborima 29, septembra osvoje preko 50 odsto glasova.

Prema istraživanjima javnog mnjenja podrška DPS-u u Podgorici varira između 25 i 27 odsto, Evropskom savezu oko pet procenata, SEP Duška Markovića se kreće od tri do četiri odsto. Prostim sabiranjem ovih brojki dolazimo do rezultata (maksimum 36 odsto) koji je opoziciji nedovoljan za formiranje vlasti u Podgorici. Međutim, Živković je evidentno DPS-u i satelitima pridodao glasove koje će na izborima dobiti lista „Jakov Milatović – za bolju Podgoricu“.

Lider DPS-a je danas samo potvrdio ono što se moglo naslutiti tokom dosadašnjeg toka predizborne kampanje, da će lista koju predvodi Luka Rakčević sklopiti sa DPS-om i satelitima neku vrstu postizbornog dila koji bi (ukoliko im rezultati od 29. septembra budu išli u prilog) označio smjenu vlasti povratak snaga bivšeg kriminalnog režima na vlast u Glavnom gradu.

Na građanima Podgorice koji su razvlastili DPS i satelite prije skoro dvije godine je da ne dozvole razvoj situacije koji priželjkuju DPS i njegovi sateliti sa jedne i Jakov Milatović, Luka Rakčević i njihov trenutni šef Željko Ivanović sa druge strane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.