PES: Rasulo DPS-a na Cetinju uvod je u izborni poraz u Podgorici i Kotoru

0

Rasulo DPS-a na Cetinju uvod je u izborni poraz koji slijedi u Podgorici i Kotoru. Osim što DPS napuštaju tradicionalni koalicioni partneri i nekadašnji birači, današnji postupak odbornika sa Cetinja samo je inercija koja se nastavlja u svakom gradu, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

„Cetinje je grad koji je DPS potpuno devastirao za vrijeme svoje vlasti, dok su se samo retorički zalagali za patriotizam i njegovali kult Prijestonice. Desetine i desetine zatvorenih fabrika, potcjenjivačko uvećanje zarada na godišnjem nivou od par eura, obračuni kriminalnih klanova koji nisu zaobišli ni Cetinje, korupcija i blokirane institucije jesu tekovine DPS-a koje su obilježile njihovu vladavinu“, kazali su iz PES-a.

Dodaju i da je zato odgovornost na građanima da više nikada ne dopuste takvim strukturama da dođu ponovo na pozicije odlučivanja.

„Oni koji građane ubjeđuju da se bolje živjelo sa višestruko manjim zaradama, tvrdeći da je rast zarada neodrživ, ipak neće biti u prilici da nas vrate u prošlost i da uvećanja zarada u jeku globalne inflacije redukuju na nekadašnji nivo“, zaključili su iz Pokreta Evropa sad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.