Burzan podržao Evropski savez u Podgorici: Svi Podgoričani da razmisle prije nego uzmu glasački listić

0

Novinar i publicista Danilo Burzan podržao je listu Evropskog saveza za predstojeće izbore u Podgorici i kandidata za gradonačelnika Borisa Mugošu.

“U neđelju se odlučuje ko će i kako ubuduće upravljati Podgoricom. Pošto je sadašnje stanje ne samo nezadovoljavajuće, nego i zabrinjavajuće, svi Podgoričani bi morali dobro razmisliti prije nego uzmu glasački listić i zaokruže broj za koji se opredijele. Činjenica da ima 13 ponuda jeste povoljnost za biranje, ali nije lako odabrati “prave” jer većina njih pričom nudi “kule i gradove” i ničim ne
uliva povjerenje da će Podgoricu učiniti boljom za život svih njenih stanovnika”, kazao je Burzan.

Kako je dodao, oni birači koji su dobri poznavaoci prilika, ali i osoba koje se nude za novu vlast, biće lakše da se odluče.

“Oni drugi bi trebali da se oslone na mišljenja iskusnijih kojima vjeruju, ili da, prosto, prihvate predizbornu priču kandidata. Iako mislim da imamo nekoliko ponuda dobrih za budućnost Podgorice, mislim da je lista Evropskoga saveza najbliža onome što bih i sam želio da učinim za svoj grad”, navodi Burzan.

Prvo, ukazuje, na čelu liste je Boris Mugoša kao garant kvaliteta, ozbiljnosti i dosljednosti u ostvarivanju, inače vrlo kvalitetnoga programa.

“Boris je svoj ljudski i politički potencijal već iskazao i potvrdio kao poslanik u Skupštini Crne Gore. Nije nikada bio umiješan u bilo kakve afere. Istinski je borac za građansko, sekularno, antifašističko društvo socijalne pravde. Naravno, lista Evropskoga saveza ne može osvojiti primat, ali će biti odlučujući činilac nove gradske vlasti, u kojoj bi Boris Mugoša mogao biti rješenje kao uspješan gradonačelnik”, navodi Burzan.

Kao nestranačka ličnost podržao je listu Evropskoga saveza i zbog potrebe da se objedine političke snage koje žele nezavisnu, građansku i prosperitetnu Crnu Goru kao članicu NATO-a i Evropske unije.

“I ostalim listama koje su za to opredijeljene želim uspjeh i na ovim izborima”, napisao je Burzan u pismu podrške Evropskom savezu i Borisu Mugoši na podgoričkim izborima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.