Za budućnost Podgorice poručuje: Mi smo luča koja Podgorici osigurava ekonomsku, političku i socijalnu stabilnost za sve njene građane

0

U nedelju, 23. septembra, na Salašu 23, održan je Forum žena koalicije „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“. Tom prilikom su kandidatkinje za odbornice ove liste, predstavnice foruma i zainteresovane građanke, razgovarale o tome kako žene, svojim angažovanjem, mogu da doprinesu poboljšanju sopstvenog položaja, ali i poboljšanju uslova za život svih građana i građanki Glavnog grada.

Nositeljka liste i buduća gradonačelnica, dr Jelena Borovinić Bojović, je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo što je okružena perspektivnim i uspješnim koleginicama i što predvodi listu „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“.

„ Moja namjera je da radimo na važnim pitanjima koja se tiču uloge žena u našem društvu. Svaka od nas se može okrenuti svojim svakodnevnim obavezama i poslovima. Imamo ih na pretek. Međutim, na taj način ćemo propustiti priliku da stvorimo uslove da žene brže i lakše napreduju na privatnom i poslovnom planu. Na tome moramo da radimo zajedno“ – poručila je Borovinić Bojović.

Kandidatkinja za odbornicu, Sara Đurišić, osvrnula se na značaj projekta „Gradski stan“ koji je prioritetan u programu ove koalicije:

„Projekat Gradski stan će omogućiti mladim bračnim parovima da ne brinu za krov nad glavom, već da razmišljaju o svojoj budućnosti, o tome kako da grade svoj život i stiču radna iskustva u svojoj Podgorici“, poručila je Đurišić, dodajući da će koalicija „Za budućnost Podgorice“ posvetiti posebnu pažnju mladim bračnim parovima, kao i ranjivim i ugroženim kategorijama stanovništva.

Realnost glavnog grada je dugo bio odliv mozgova i masovni odlazak mladih u potrazi za boljim uslovima za život. „Ja sam ta mlada osoba koja je planirala život van Podgorice. Međutim, 2022. godine, politička realnost se, sa porazom bivšeg režima, promijenila i ja sam odlučila da ovdje ostanem i gradim budućnost, poruka je Mie Rabrenović, Podgoričanke koja podržava koaliciju „Za budućnost Podgorice“.

Da je pružena prilika za direktno učešće u poboljšanju uslova za život mladih roditelja i njihove djece, dokazuje i kandidatkinja za odbornicu izborne koalicije, Ivana Mašković:“ Uredićemo saobraćaj u zonama škola i vrtića, kako ne bismo brinuli o bezbijednosti naše djece. Rekonstruisaćemo nebezbjedne biciklističke staze i šinske prelaze kako bi djeca bezbjedno odlazila u školu i vraćala se iz nje“, naglasila je ona, dodajući da roditelji, posebno oni skromnijeg platnog statusa, neće morati da brinu o ishrani djece u osnovnim školama s obzirom na to da će bepslatna užina biti obezbijeđena.

Dr Jelena Borovinić Bojović je na kraju poručila da je sigurna u pobjedu koalicije „Za budućnost Podgorice- grad svih nas“: „Mi se rukovodimo istinom, pravdom i zajedništvom. Nama je Budućnost Podgorice je na prvom mjestu. Došao je kraj podjelama i mi ćemo biti luča koja Podgorici osigurava ekonomsku, političku i socijalnu stabilnost za sve njene građane.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.