I Branka Bošnjak na liniji Milatovića i Rakčevića: Odbila da odgovori hoće li sa DPS-om posle izbora

0

Potpredsjednica Pokreta za promjene Branka Bošnjak gostovala je u ime koalicije Za bolju Podgoricu u Temi Jutra Prve televizije. Kao i ostali funkcioneri ove koalicije, nije direktno odgovorila da li bi, ukoliko bi bilo potrebno, tražili manjinsku podršku Demokratske partije socijalista za formiranje vlasti.

Tvrdi da je ponizno kada ih pitaju, njih koji su se 30 godina borili protiv DPS-a, da li će u koaliciju sa njima.

„Prije svega, naš program je stožer oko koga treba da se okupimo. Moje pitanje glasi, zašto neko neće sa nama od pobjednika iz 2020. godine. Zbog čega ta isključivost? Hoće li oni možda sa DPS-om? Sigurna sam da DPS neće biti potreban za formiranje vlasti u Podgorici. Luka Rakčević će biti gradonačelnik Podgorice. Ukoliko bude trebalo da bude DPS, sigurno neće trebati. Potpuno je iluzorno plašiti ljude sa DPS-om, a imamo ogroman broj onih koji se ponašaju isto kao DPS, ali izdvojila bih pojedince. Nije stvar samo u partijama, već i pojedincima iz partija“, zaključila je ona.

Ona je kazala da Luka Rakčević zna Podgoricu u prste i da nema konkurenciju u gradu.

„Svi projekti koji su bili uspješni vezani su za njegovo ime. Bili smo dio vlasti u Podgorici i znamo koliko je bilo teško održati tu vlast jer je bio ogroman broj partija i to je bio strašan problem. Međutim, Luka Rakčević je bio neko ko je bio tu za sve a sigurna sam da je najbolje rješenje za Podgoricu i da najbolje zna šta treba Podgorici. Program koji smo napravili je najsuperiorniji. Imamo program za 100 dana rada, a i dugoročne projekte. Tačno je realno ono što možemo da ponudimo građanima i za šta možemo da snosimo odgovornost ako se ne realizuje. Smatramo da smo napravili najozbiljniji program koji mogu vidjeti naši gledaoci i slušaoci“, kazala je Bošnjak.

Bošnjak je kazala da nakon promjena u Crnoj Gori uopšte, pa i u Podgorici, i formiranja vlasti, došli smo u situaciju da se ono za šta smo se borili 30 godina nije ostvarilo i sloboda nije umjela da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj.

„Vidjeli smo da grad ne funkcioniše i zbog toga smo odlučili da kažemo ne. Bez obzira što je došlo do promjene vlasti, nije promijenjena praksa DPS-a. Imali smo preduzeća u Glavnom gradu koja su se ponašala potpuno isto kao ona za vrijeme DPS-a. Počev od Vodovoda, Puteva, koji su asfaltirali kome oni hoće. Zato smo rekli ne. Ne znači da ako su došle promjene, da ćemo tolerisati praksu DPS-a. To je pokupilo ljude kao alternativu. Trudili smo se svo vrijeme da se u okviru ovih grupacija radi pošteno i da se radi u korist građana Podgorice. To nije moglo da funkcioniše svuda i imali smo zastoj u Glavnom gradu koji je rezultirao cijepanjem jedne velike partije i neko nije htio da shvati realnost i nije imao sluha za to sve do onog momenta kada su vidjeli da im građani otkazuju povjerenje“, kazala je ona.

Kada imate nešto što ne funkcioniše, pametnije je ići na izbore, dodaje Bošnjak i tvrdi da je PZP dao podršku tome, i dodaje da su vidjeli da je jedna predstava za javnost a da se na sastancima govorilo o potpuno drugim stvarima.

Bošnjak dodaje da lokalni izbori nisu pokušaj rušenja vlasti na državnom nivou jer su se svi nadali da će doći do dogovora.

„PES je svo vrijeme opstruirao sopstvenu gradonačelnicu ali da to uradi preko leđa drugih političkih partija. Vidimo da se ona ni ne pojavljuje u kampanji a da imamo nosioca liste koji uopšte nije na listi. Najbolje bi bilo da se gradonačelnik bira neposredno jer u ovoj situaciji ne bi imali ovakve situacije, već bi se gradonačelnik birao neposredno“, kazala je Bošnjak.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.