Murinjo zaprijetio – ostavkom

0

Svega 114 dana nakon spektakularnog dočeka u Istanbulu i deset utakmica na klupi Fenerbahčea – Žoze Murinjo je već zaprijetio igračima da će napustiti Tursku.

Upozorenje je stiglo odmah po neslavnom debiju „Specijalnog“ u najvećem turskom derbiju u kojem je Galatasaraj kao gost deklasirao žuto-plave (1:3) i nanio im drugi bolni poraz od starta sezone, nakon eliminacije od Lila u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Turski fudbalski analitičar Serdžan Hamzaolu, pozivajući se na izvore u Fenerbahčeu, ispričao je uživo u programu na televiziji da je Portugalac držao vruć govor u svlačionici posle derbija, iza zaključanih vrata i da je, između ostalog, zaprijetio ekipi odlaskom „ako se takva igra još jednom ponovi“.

„Murinjo je okupio ekipu i zaključao je u svlačionicu. Galamio je pred ekranom dok je prikazivao video sa greškama sa utakmice, a zatim rekao: ‘Došao sam ovdje da postanem šampion. Ako ponovno vidim ovakvu igru, napustiću klub’“, rekao je Hamzaolu.

Posebnu porciju kritika navodno je dobio golman i reprezentativac Hrvatske Dominik Livaković.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.