ROĐAČE, MILATOVIĆI NIJESU PRIMITIVNI

0

Piše: dr Petar Milatović Ostroški

 

Dragi i tužni rođače, danas mi se telefon usijao od brojnih poziva mojih stalnih čitalaca koji me obasipaju raznim pitanjima poslije tvog današnjeg sunovrata kad si se drsko, bezobrazno, nevaspitano i primitivno obrušio na novinarku Radi-televizije Crne Gore Aleksandru Jovančević samo zato što te korektno i profssionalno pitala „da li si zloupotrijebio funkciju tako što si snimio spot u svom kabinetu“!

Sva pitanja koja sam danas primio telefonskim putem imaju zajednički imenitelj koji glasi: Kad je predsjednik države Jakov Milatović ovako primitivan kakvi ste vi Milatovići?

Moralna, patriotska i civilizacijska dužnost mi nalaže da te javno prekorim u nadi da se to više neće ponoviti.

Mudri narod ima poslovicu koja glasi: Ništa lakše nego plitku baru zamutiti i veliku budalu naljutiti. Zaista sam mnogo ožalošćen što si danas na konferenciji za štampu potvrdio tačnost ove narodne izreke.

Šta ti bi, čovječe? Obrušio si se na ženu zbog logičnog pitanja koje se u ovakvim slučajevima podrazumijeva u cijelom civilizovanom svijetu. Možda ti to do sada niko nije rekao.

Zar te nije sramota da se u funkciji predsjednika države primitivno obrušiš na novinarku?

Zar ne znaš da se civilizovan čovjek damama obraća sa pijetetom, a ne obrušava na ivici sukoba kao što si ti danas učinio?

Zar ne znaš da si drsko prekršio „Kodeks novinara Crne Gore“, i „Evropski akt o slobodi medija“ koji je stupio na snagu 7. maja 2024. godine, a tobož se zalažeš za evropeizaciju Crne Gore, ali u ovom slučaju sa manirima iz nekog poludivljeg plemena…

U Crnoj Gori žena je na pijedestalu poštovanja jer na ženi počiva kuća. Tako je i u javnom životu.

Zamisli rođače, ne daj Bože, da se neko tako primitivno i nevaspitano obruši na tvoju suprugu, majku vaše djece! Mogu da zamislim šta bi uradio. Pa kad je tako budi konsekventan.

Izvini se javno novinarki Aleksandri Jovančević i imanentno tome podnesi ostavku kao moralan čin zbog vlastitog sunovrata.

U civilizovanom svijetu svaki predsjednik države podnio bi ostavku poslije ovakve današnje tvoje bruke i sramote.

Ti nisi ponizio samo jednu damu koja se zove Aleksandra Jovančević, već si ponizio sve dame u Crnoj Gori, pa i svoju suprugu, majku vaše djece. Zato će jedina dana na predstojećim lokalnim izborima u nedjelju u Podgorici superiorno da pobijedi. Nisi svjestan da si svojim bezobraznim, nevaspitanim i primitivnim obrušavanjem na novinarku Radio-televizije Crne Gore praktično pomogao da budući gradonačelnik Podgorice bude dr Jelena Borovinić Bojović!

Da zaključim, ima raznih Milatovića, kao i ostalih, ali Milatovići nijesu ovako primitivni već su svi u stanju da zaštite svaku ženu, čak i ženu zakletih krvnika!

To je ta mož koja samo moćnima uspijeva.

Budi moćan i dokaži.
Izvini se i podnesi ostavku!
Skini tvoju današnju ljagu sa našeg prezimena!

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.