Vučić će se večeras u udarnom terminu obratiti tokom 79. zasijedanja Generalne skupštine UN

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće danas na generalnoj debati 79. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN), na kojoj će se okupiti više od 140 svjetskih lidera i predstavnika država.

Generalna debata počinje danas u devet sati po američkom, odnosno u 15 sati po srednjoevropskom vremenu, a predsjednik Srbije govoriće iz Njujorka u 19.30 časova.

Generalnu debatu otvara generalni sekretar UN Antonio Guteres, a potom se, po ustaljenom redosledu, prvi obraća predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva, drugi na listi govornika je predsjednik SAD Džozef Bajden, a treći predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Predsjednik Srbije je 16. na listi govornika prvog dana generalne debate.

Interesovanje za obraćanje na GS UN je veliko, i cio svijet će pratiti ko će i šta od svjetskih lidera reći. Važno je i ko će u kom trenutku govoriti, a pozicija Srbije je veoma povoljna, jer će predsjednik Vučić govoriti u trenutku kada je najveća pažnja.

Govoreći juče na konferenciji za medije predsjednik Srbije osvrnuo se na situaciju u svijetu te rekao da nam je preko potreban te naglasio da će danas izkazati svoje mišljenje iako je ono drugačije.

Takođe, učesnicima će se obratiti i predsjednici Švajcarske, Kolumbije, Južne Afrike, Litvanije, Gvatemale, Maldiva, Tadžikistana, Sijera Leonea, Angole, kao i emir Katara i kralj Jordana.

Generalna debata je dio zasijedanja Generalne skupštine UN i održava se na početku svake redovne sesije u septembru.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.