PES: Milatović demonstrirao nepristojnost i zloupotrebu resursa, u toku radnog vremena održao pres; Špadijer, Radulović i Hot prekršili radne obaveze

0

Iako je Jakov Milatović najavio da će pričati o neistinama Milojka Spajića, pres konferencija je razboličila zloupotrebe njega i njemu podređenih opštinskih funkcionera, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Milatović je u toku radnog vremena održao pres konferenciju, i direktno podredio resurse institucije Predsjednika afirmaciji izbornog rezultata jedne izborne liste. Vjerovatno nevoljno, usred radnog vremena, lokalni funkcioneri Glavnog grada Balša Špadijer, Nikola Radulović i Denis Hot takođe su prisustvovali pres konferenciji, čime su prekršili radne obaveze“, istakli su iz PES-a.

Prema njihovim tvrdnjama, „u kakvu fazu političkog djelovanja je dospio Milatović, govori i da je promotivni spot za lokalne izbore snimio u prostoru državne institucije Predsjedništva, što je suprotno Članu 36 Zakona o finansiranju političkih subjekata“.

„Kako se približava dan izbora u Podgorici, Milatović u panici ne uspijeva da prikrije istinu da ne živi niti djeluje u skladu sa principima za koje se javno zalaže. Pozivamo ga na transparentnost i barem minimum pristojnosti koju inače zagovara, makar u odgovorima na pitanja novinara o zloupotrebama koje su registrovale nevladine organizacije. Jer, ako ne radi u javnom interesu, ne umije da državničko stavi ispred ličnog, niti ima podršku većine građana, postavlja se pitanje šta Milatovića još čini predsjednikom?“, zaključili su iz PES-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.